Vložil MVDr. Macháček (bez ověření), 1. Srpen 2017 - 12:42

Orientovat se v celém vláknu, to chce fištrón -:)

Každopádně, k vaší poznámce. T.O. (trestní oznámení) může podat kdokoliv na kohokoliv. Pokud v podání splní náležitosti, policie ma za povinnost prověřit, tedy musí jej přijmout. Netroufnu si odhadnout procenta, ale tuším, že vyšla analýza PČR a St. zastupitelství, že 70% T.O. jsou odložena. Tj. nic.

T.0. se velmi často používá jako procesní šikana, přesně z těch důvodů, o kterých píšete.Tedy, že si oznamovatel umane, že údajný pachatel něco měl spáchat a ten se musí bránit, chodit na výslech atp. Je nepochybné, že každého toto zatíží, ale proboha, nijak to nevypoví o tom, jestli to co udělal, je čin, který vykonal v rozporu se zákonem, notabene trestný čin. Tedy, pokud dovozujete, že jste mu to teda zavařili, tak to možná procesně ano. Ale o to více budete za blbce vy, když PČR tu údajný skutek odloží a troufám si trvdit, že v tomto případě se tak stane na 99.99%. Naopak jej „pochválí“, že konal řádně a s péčí řádného hospodáře.

Výsledek bude, jako v mnoha těchto případech, že oznamovatel bude před celým domem za blázna a předseda bude vítěz.

A to mi veřte, ja jsem ten poslední, který by výbor obecně bránil. Jak ja jim v dalších domech šlapu na paty, no to byste si nepřál vidět ani slyšet. Ale potírat jej za to, že ač sám právně nezdělán, si na výzvu soudu vzal advokáta, je fakt do nebe volající na facku zhovadilost.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.