Vložil MVDr. Macháček (bez ověření), 31. Červenec 2017 - 21:41

Můžete nám laskavě objasit co si dovozujte z faktu, že statní zastupce trestní oznámení „přijal“? Co měl udělat jiného? Je to jeho povinnost ex offo.

Já jen, jestli vám je jasné, jak to teď bude probíhat, a že SZ splnil svou zákonnou povinnost neznamená, že byl spachan trestný čin, na který jste podal TO. Jinymi slovy, odmítnout se nedá žádné TO, pokud obsahuje to, co obsahovat má. A i kdyby neobsahovalo, vyzve vás, abyste doplnil. A když nedoplníte, pak se TO odloží nebo založí, dle stavu. Rozhodne se žádně neodmítne (opak přijal)

Teď se totiž budou teprve opatřovat důkazy (policie) a pokud PČR zjistí, že byl spáchan trestný čin, zahají trestní řízení a sdělí vašemu předsedovi obvinění. Pokud SZ T.O. přijal, nejste ani na začátku. Až bude zahájeno trestní řízení, tedy váš předseda obviňen, dejte vědět, ale i tak to bude předčasné, musí proběhnout soud, kde na jedné straně bude státní zástupce a na druhé obviněný. A soud rozhodne, jestli byl spáchán T.Č. nebo nikoli. Pak je prostor na to, abychom v diskuzi pokračovali.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.