Vložil Korky0202, 16. Červen 2017 - 4:50

Dobrý den,

znovu je nutné Vás upozornit, že pokud něco není taxativně napsáno, tak to neznamená, že to neexistuje. V OZ existuje např. § 601, odst. 1, který se týká počítání času, který jasně říká, že:

Nabývá-li se právo nebo vzniká-li povinnost v určitý den, nabude se nebo vznikne počátkem toho dne…

, takže i když nemáte ve Stanovách uvedeno, že funkční období začíná zvolením do funkce, tak se tak činí právě na základě tohoto paragrafu.

Takže pokud máte někde ve Stanovách uvedeno jak dlouhé je funkční období, tak uplynutím daného období členství končí viz pro změnu § 603 OZ: Práva a povinnosti zaniknou uplynutím doby, na kterou byly omezeny.

§152 – nemůžete vytrhávat věty z kontextu, jiné konání než volba pro Vás neexistuje, protože pro jiné povolání nemáte oporu ve svých Stanovách a OZ.

Já obavy o soud nemám. To Vaše SVJ se vystavuje hlasováním o prodloužení mandátu toho, že se může stát toto:

  1. Na Shromáždění se ozve vlastník, který označí hlasování za právně neúčinné, protože nemá oporu v OZ a Stanovách;
  2. Po shromáždění se ozve nepřítomný vlastník, že hlasování o prodloužení mandátu je neplatné;
  3. A možná se stane i to, že podáte žádost o zápis na rejstříkový soud, kde je přílohou zápis o volbě a rejstříkový soud bude konstatovat, že volba neproběhla dle platných předpisů

Anebo budete v tichosti čekat tři měsíce od vyhotovení zápisu, že se nikdo neozve a pošlete to na rejstřík až po uplynutí těch třech měsíců a budete se domáhat zápisu i přesto, že vlastně žádná volba neproběhla, nicméně již uplynula doba, po kterou bylo možné usnesení napadnout u Soudu.

A nevím, jestli je to správný výbor, když víte, že si z vlastníků dělá ovečky a porušuje zákony zcela zjevně, což dle Vaší citace považuji za to, že tak činil i v minulosti.

Nicméně je to „vaše“ SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.