Vložil Čmuchal (bez ověření), 4. Červen 2017 - 2:38

„… O který podklad mám ještě zažádat, který podklad podle Vás chybí, abyste mohl zodpovědět…“

Odpověď je uvedena zde → §8/1 zák. 67/2013 uvádí:
Na základě písemné žádosti příjemce služeb je poskytovatel služeb povinen nejpozději do 5 měsíců po skončení zúčtovacího období doložit příjemci služeb náklady na jednotlivé služby, způsob jejich rozúčtování, způsob stanovení výše záloh za služby a provedení vyúčtování podle tohoto zákona a umožnit příjemci služeb pořízení kopie podkladů.

Takže Vám chybí písemný postup, jak bylo s ciframi které Vám byly doloženy naloženo. KONKRÉTNÍ výpočetní postup. Postup do kterého když dosadíte dodanou hromadu údajů, vylezou z něj ty hodnoty, které máte na vyúčtování-A i na vyúčtování-B, C, D, …


Jen spekuluji, protože nemám ani Vaše podklady ani postup který pravděpodobně nemáte ani Vy, ale pokud by zde nebyl žádný jiný signifikatější důvod (či podvod), může být problém v tom, že

  1. byt-A co topil „o něco málo méně než jiný srovnatelný byt ale zaplatil o něco málo více“ byl výpočetně POD hranicí –20% a byt co topil „o něco málo více než jiný srovnatelný byt-B ale zaplatil o něco málo méně“ byl nad hranicí –20%. Takže byt-A byl dopočten ke hranici –20% čimž zadotoval některé jiné byty-C,D,… a zjevně i byt-B. PROTO se může rozdíl jevit tak velký. A právě z postupu můžete zjistit KTERÉ byty a jak byly zadotovány. A stejně tak které byty-X,Y sviou spotřebu nezaplatily úplně, protože byla nad 100% a tato musela být přerozdělena mezi TY příjemce, mezi které to jde.
  2. nebo ty koeficienty které nerozporujete mohou být problém: koeficienty mohou být citlivé i v řádu setin a mohou na konečný vysledek působit fatálním výkyvem. ALe upozorňuji že jen spekuluji: jde prostě o to jaký je použit výpočetní postup – že by ste jej znal, jste neuvedl. Až jej budete znát, pak můžete nasimulovat analýzu WHAT-IF a mělo by z ní vypadnout, právě to co Vás zajímá tj. proč malá změna v počtu námerů způzobuje velkou změnu podílu z celkového nákladového koláče (ať již kladnou nebo zápornou).

No, a až budete v obraze, tak teprve pak můžete podat relevantní reklamaci: vetšinou ne na „nespravedlnost všehomíra“ (tj. způsobu samého), ale na to zda postup byl nebo nebyl řádně schválen. Na zjištění co a jak, máte 30-dní od doručení všech relevantních podkladů (§8/2 zákona)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.