Dotaz na zákon o topení

Vložil Pajos, 28. Květen 2017 - 20:41 ::

Ahojte, chci se zeptat, jako vlastník bytu v OV, je zákon který určuje že měřidla v domě musí být jednoho druhu? Nebo určuje žekaždý má mít měřidlo které určí kolik jeho byt spotřeboval kolik tepla? Jde mi o to, že když jsem při rekonstrukci vybouchal podlahu, rád bych se svém malém bytě (30m2) uřízl radiátory a pořídil si podlahové topení. Technicky to možné je… tady jsem to už diskutoval na foru zapezpečení budov -tzb-info. cz

http://forum.tzb-info.cz/…ove-vytapeni

A jak vydíte i v diskuzi, tohle nám už pěkných 8let spolehlivě funguje. Pokud se oprostím od strachu někoho který teto technické stránce nerozumí, že je to něco co nikdo z domu nemá a já to nebudu měnit že bych tím mohl vytvořit nějaký technický problém, tak je v tom nějaký háček?? Technickou část nechám na lidech z technického fora a faktu že nám to už na firmě funguje, tak mi prosím nevymlouvejte že ne.

Moje představa je, že dílky které měřáky měří, se přepočtou na Gj a ty potom vyučtují majiteli bytu. Třeba letos jsem rekonstrukcí spálil pouze 1.2 a 1.4 dílku, takže cena byla 1.2+1.4*425=1105kč + povinných 50% za prostup tepla konstrukcí.

Kdežto s kalorimetrem, který měří teplotu na přívodu i na ovdovu, ten určí přesně kolik jsem odebral přímo v Gj, a já bych přeskočil krok přepočítávání dílků na Gj a zrovna bych počítal spotřebované Gj*425= moje cena.

Jelikož je podlahovka „jen radiátor v podlaze“ a měřič (kalorimetr) už dokonce naše SBD na jednom z domů ve městě používá a dokáže taky bezdrátově předat data sběrači dat, takže by chlapík nemusel ke mě domů, nevidím v tom problém.

Výhod podlahového topení je několik

  • třeba menší náklady, protože pracuje s menší teplotou
  • radiátory nezvazí a je to estetičtější
  • teplo jde od nohou a rovnoměrně po místnosti
  • použitím trubky od firmy FV-plast, PE-RT/AL/PE-RT, z polyethylenu výrobce uvádí

    životnost při 70°C 50let, při 50°C až 100Let … já budu mít teplotu 27°C

  • když už dělám rekonstrukci, a vybourám podlahu, chtěl bych podlahu která má

    urověň, pochopte stojí mě 30–40tisíc :-) , pokud nebudu dělat podlahovku, tak jen

    o 10tisíc míň.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.