Vložil Korky0202, 29. Květen 2017 - 8:05

Dobrý den,

ujasněme se některé věci:

  1. Co dle Vás znamená, že zprávu nikdo nepředložil. U nás se uvede na pozvánce, že do zprávy a hospodaření lze nahlédnout v úředních hodinách u externího správce. Na shromáždění je uvedená zpráva promítnuta projektorem a okomentována jednotlivými členy výboru a pracovníkem externího dodavatele, který zajišťuje účetnictví a další věci.
  2. účetní závěrka a další doklady – nikde přeci není napsáno, že tyto věci mají být schvalovány tím, že budou vytištěné, na shromáždění se tím zabýváte. Věci okolo účetní závěrky si můžete dohledat přeci ve sbírce na internetu na wwwinfo.mfcr.cz.
  3. odmítají – nemáte to třeba napsané v té pozvánce, že si můžete podklady k těmto bodům vyzvednout, pokud je požadujete předem, na pozvánce.

Znovu to zmíním, že účetní závěrka nesouvisí přímo s vyúčtováním a nepředložení účetní závěrky na shromáždění, její neschválení, či neschválení zprávy o hospodaření, nejsou odpovídající a věcné důvody k reklamaci.

SVJ Vám přeci ve vyúčtování musí prokázat nárok z minulosti – například usnesení, že budete přispívat tolik a tolik, či nárok za službu – platné rozúčtování dle dohody, usnesení, či zákonného předpisu. Nikoliv to, že správně účtuje.

Uvědomte si, co můžete reklamovat ve vyúčtování. Nezapomeňte, že schválení účetní závěrky je víceméně formální krok, protože se často odehrává až poté, co již statutární orgán zajistil odevzdání veškerých podkladů k ukončenému účetnímu roku finančnímu úřadu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.