Vložil Čmuchal (bez ověření), 21. Květen 2017 - 10:51

Dělal jste to někdy? Nebo jste o tom někdy alespoň slyšel …že by „sídlo v rejstříku u společenství“ bylo změněno kvůli jinak nemožnému doručování?

Kolik to stojí? 2000?

V rejstříku u našeho SVJ je „sídlo společenství“ kde ale není umístěna fyzická „poštovní schránka“ a předseda SVJ ani členové výboru nejsou členy SVJ a v domě nebydlí. V rejstříku je adresa předsedy společenství a členů výboru, kteří bydlí ve druhém městě. Umístění správní firmy je ve třetím městě. Může být změna sídla-společenství kamkoliv?… (upřesněte co znamená „kamkoliv“ → v rámci ČR nebo i EU … nebo i na Aljašku?)

Je to vůbec možné? Tj, důvod pro změnu sídla společenství by mohly být i jiné než „bohulibé“. Ani mi nějak nesedí, že by šlo ztotožňovat pojmy „sídlo společenství“ a „doručovací adresa společenství“. Ale nevím…

Jestli to je fakt možné, zkusím to na shromáždění navrhnout, ale co byste navrhl, pokud to hloupí sousedé šmahem odmítnou, ostatně jako cokoli co navrhuji alespoň k tak dlouhému zkoumání než se spolkne pralinka? (většinou ne déle u nás trvá, než si tlupa uvedomí od koho návrh pochází a jednohlasně začne bečet, že nééééé…)


Výše popsaná situace navíc platí pokud společenství/SVJ chce problém řešit. Ale co když nechce, s tvrzením že je to situace nepravděpodobná. Nicméně, Vám (černé ovci, protože jinak není problém to zanést někam, kde si to v rámci kamarádšoftu vyřídí neformálně) se zásilky na „adresu společenství z rejstříku“, vracejí jako nedoručitelné (viz. také §1/4 zák.67/2013).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.