Vložil Arveno, 27. Červenec 2017 - 11:47

ArvenoVyúčtování na základe propadleho vodomeru. Vložil Arveno, 25. Červenec 2017 – 22:42 Pokud vlastnik (zodpovedny za chovani najemce) nezajistil pristup do bytu pro vymenu vodomeru je mozno provest odecty dle zakona § 6/4 zákona č. 67/2013 Sb. a jeho upravy ze dne 10. dubna 2015, kterým se mění zákon č. 67/2013 Sb je moz. Toto za predpokladu,ze tito vlastnici byli nekolikrat prokazatelne, pisemne pozadani o umoznenni pristupu do bytu a provedeni vymeny.

Cituji z vyse uvedeneho zakona nasledujici: “ Neumožní-li příjemce služeb instalaci vodoměrů na teplou vodu nebo přes opakované prokazatelné upozornění neumožní jejich odečet, nebo je neoprávněně ovlivní, činí v daném zúčtovacím období u tohoto příjemce služeb spotřební složka nákladů trojnásobek průměrné hodnoty spotřební složky nákladů připadajících na 1 m2 podlahové plochy zúčtovací jednotky.˙.”

Pravdepodobne Vam byl zapocitan, presne dle zakona, trojnásobek průměrné hodnoty spotřební složky nákladů připadajících na 1 m2 podlahové plochy. Svj /BD/vybor vsak musi prokazat, ze jste (VLASTNIK) byla nekolikrat prokazatelne, pisemne pozadana o umoznenni pristupu do bytu a provedeni vymeny.

Kazdy pronajimatel by mel pisemne pozadat vybor/spravce/u­cetni o zasiani vsech informaci mailem. Informace na pouze nastence je paskvil. Spatne vidici to neprectou, nv dome nebydlici nejsou jasnozrivi (vidici na dalku).

Vase jedina mozna obrana je to, ze SVJ/DB musi dokazat zasilku a doruceni nekolika (3 x?) PISEMNYCH Vam adresovanych (jeden dopis doporucene) vyzev zpristupnit byt pro vymenu vodomeru. Ex komunikace s najemcem je vec pronajimatele ktery za najemcovo ne/chovani ruci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.