Vložil Jiří Hrdinka (bez ověření), 14. Květen 2017 - 18:06

Pane Krboun, snažím se vám tady pomoci, přestože už jsem se stal živým terčem. Kdybyste na začátku uvedl všechny tyto informace, mohli jsme si řadu korespondence ušetřit.

Chápu to správně, že část domu je SVJ a většina družstvo ? Přestože váš rozúčtovatel bude družstvo, za správu SVJ nese před zákonem odpovědnost váš zvolený statutární orgán, což bude asi výbor SVJ. A to i v případě, že správu nemovitosti (m.j. i rozúčtování) přenesete mandátní smlouvou na správce-družstvo.

Pokud se bude domáhat neplatnosti spotřeby u CMI na základě použití prošlého vodoměru, dopadne to i pro vás špatně. Budete si dělit v SVJ pokutu. SVJ nemá fondy na pokuty !

Dojděte na družstvo a pokuste se o dohodu s rozúčtovatelem. Máte tedy už jasně v ruce páky, prošlý vodoměr a CMI a tím vyviňte na ně tlak. Žádejte revizi spotřeby ve smyslu jejího náhradního určení podle vyhlášek MMR stará č.372/2001 Sb. nová č.269/2015 Sb. podle toho, která v dané době platila. To budete vědět už sám.

Tím pádem se vyhnete sankcím CMI (nespoléhejte se na pojištění odpovědnosti statutárů družstva nebo SVJ, kdoví jestli se na toto vztahuje).

A protože už jsme si i konečně ujasnili, že jste nedostal sankci 3násobku spotřební složky za neumožnění instalace vodoměru, žádejte po družstvu výpočet náhradním způsobem podle vyhlášek bez použití vodoměru. Rozhodně to bude menší číslo, než vašich současných 60 m3. Uvidíte. A vyděláte na tom všichni.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.