Vložil tristone, 11. Květen 2017 - 7:54

Já už byl v odpovědi a tam není vidět původní příspěvek :)

Pokud to provedli na základě dat z vodoměrů, tak je to samozřejmě chyba a je to napadnutelné.

Ale pokud sám říkáte, že možná Vám to tam nájemnice fakt i protočila, tak je otázka, jestli do toho moc rýpat. Je několik možností, jak se tomu SVJ může postavit a nemusíte na tom získat.

Může Vám uznat reklamaci a místo odečtu použít náhradní způsob výpočtu kvůli nevyměněnému vodoměru, což taky nebude žádná extra výhra.. Jestli se chcete soudit a dohadovat se, že jste o tom nevěděl, to je otázka na Vás. Spíš bych řekl, že se to nevyplatí. Ale asi bych se pak pokoušel zasadit o to, aby byla informovanost o něco vstřícnější i pro ty z vás, co v domě trvale nebydlí.

Druhá možnost je, že když už se teda jako zajímáte, tak Vám konečně vodoměry vyplatí a starý nechají proměřit, jestli pořád odpovídá normám a pokud jo, tak vám nechají vyúčtování jak je. Pořád to není správně, ale ruku na srdce, hnát to kvůli případné formální chybě na ČMI a riskovat obrovský flastr pro celý barák, který stejně částečně zaplatíte i Vy?

Neříkám, že to u Vás dělají dobře, to nedělají. Ale je otázka, jeslti je ten problém takového rozměru, aby stálo za to prát špinavé prádlo venku, nebo radší spíš zkusit vyřešit interně příčiny, aby se to neopakovalo.

Navíc sám jste přiznal, že ani nezkoušíte číst zápisy, no každý svého štěstí strůjcem, že. SVJ ani družstvo není mateřská škola, nebude nikoho vodit za ručičku – někde se starají víc, někde míň, ale vždy se má starat a zajímat primárně vlastník. Velký probléom začíná, pokud i přes vlastní snahu se nedokáže k údajům propracovat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.