Vložil Misme, 10. Květen 2017 - 15:34

Předpis, na který se dotazujete, jsou stanovy. Vaše stanovy. Pokud vám kočíruje družstvo, nejspíše má stanovy uzpůsobené i pro vlastníky – my to tak máme. Obvykle ve stanovách bývá formulace „… je povinen po předchozím oznámení…“, v některých stanovách je i specifikován minimální počet dnů, který musí tomu oznámení předcházet.

Další věcí je to, že pokud vy sám v domě nebydlíte, nejspíše jste družstvu musel sdělit adresu pro příjem pošty, případně i e-mailovou adresu nebo jiný kontakt. Z toho je pak jasné, že pokud bylo oznámení pouze na nástěnce, tak jste se o tom neměl jak dovědět.

A na závěr trošku zabruslím do přežívajícího myšlení poválečného budování a posléze budování rozvinutého socialismu naší matičky vlasti. Podle mého názoru v bytových domech už hezkou řádku let nebydlíme kvůli družbě a socialistickému způsobu života, tzn. mít v domě kámoše není povinnost. Stejně tak není povinnost nechávat klíče u sousedů, když jste si např. nechal nainstalovat bezpečnostní dveře v ceně přes 30 táců. Mimo jiné proto, že když necháte klíče od takových dveří u sousedů a někdo vás vykrade, tak se vám policajti i pojišťovna vysmějou.

UPOZORNĚNÍ: Na podkladě požadavků některých zdejších přispěvatelů si čtenáře mého příspěvku dovoluji upozornit, že za případné škody způsobené jeho chybnou interpretací nenesu žádnou odpovědnost.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.