Vložil Božka (bez ověření), 2. Květen 2017 - 23:40

Banka oprávněně nesouhlasí v tomto případě s refinancováním. Doporučuji, abyste se pokusil spojit např. s vedoucí oddělení zápisu nemovitostí do KN nebo s právním oddělením, které řeší zápisy nemovitostí do KN. Vysvětlil jim situaci, předložil jim vyjádření banky a požádal o pomoc, jak máte postupovat. Je ale možné, že vám KN sdělí, že s Vámi nebudou jednat a abyste si najal právníka. I v tomto případě bych se pokusila dále přesvědčit katastr, aby mi pomohl – jde o určitou taktiku způsobu jednání. Většinou se najde úředník, který Vás nakonec navede, jak máte postupovat, abyste podíly věcně příslušných pozemků k bytům (uvedené v Prohlášení vlastníka) dal do souladu se zápisem vlastnického práva v KN.

Odpověď na Vaše otázky:

ad 1) To neřešte. Tak je to zapsané v KN a pokud KN pochybil, tak ten zápis stejně platí, protože nebyl v zákonné době rozporován.

ad 2) Smlouva na byt by neměla být zpochybněna, protože v době zápisu smlouvy o nabytí bytu a podílu na pozemku pod domem jste další dva věcně příslušné pozemky nemohl od převodce dostat, protože je v té době nevlastnil.

ad 3) Jak postupovat Vám musí sdělit KN nebo právník, který problematice rozumí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.