Vložil Misme, 29. Duben 2017 - 18:27

Ještě jedna zkušenost se mi oživila po odeslání. Já jeden byt „prodala“ a druhý „koupila“ v rámci jednoho BD. Akce proběhla na začátku nového zúčtovacího období, takže objektivně nebylo možno zjistit, jaký bude výsledek vyúčtování, protože ten závisí na chování všech obyvatel zúčtovací jednotky v minulém roce. S převodcem jsme sepsali předávací protokol, ale např. RTN měly tč. nuly, protože byly čerstvě vyměněné. Jaké bylo mé překvapení, když bez jakéhokoliv předběžného upozornění jsem se na faktuře vystavené na mé jméno za předchozí rok, kdy v bytě bydlel převodce, dočetla, že družstvo můj několikatisícový přeplatek z původního bytu použilo na vyrovnání nedoplatku po předchozích nájemcích na bytu současném. Já v tom etiku ani logiku nevidím. Jen pohodlnost bafuňářů družstva. My jsme sice s převodcem měli i náležitosti vyúčtování smluvně ošetřené, ale mi vadí to ustanovení, že já mám z nějakého záhadného popudu zákonodárců hradit nedobrovolně něčí dluh k družstvu nebo že se mám nedobrovolně vzdát své pohledávky vůči družstvu a že je dokonce možné, že mi někdo bez mého svolení sáhne na mé peníze a použije je k nějakému svému účelu. I když jsem členem družstva, tak mé peníze jsou stále mými penězi, ne nikoho jiného. To, co se stalo, jak jednalo družstvo, považuji za naprostou zvrácenost. Nehledě na to, že v mnou popsaném případě je zřejmá existence ztížené možnosti kontroly toho, co, jak a zda bylo nabyvateli fakturováno správně.

Doplněno 19:14 hod. (trošku nadsázka, ale zase tak nemožné to není):

Právě jsem zaslechla ve zprávách že premiér Sobotka vznesl návrh na vznik nového sídla Evropského bankovního úřadu (EBA), který dosud úřaduje v Londýně, v ČR. No a teď si představme, že si některý ze zahraničních zaměstnanců odzkouší § 736 odst. 2 ZOK na vlastní kůži. To znamená, že jen se nastěhuje, bude v dluhu čtvrt melounu. Když tak o tom přemýšlím, to by ale mohlo pomoci změně zákona. Takže si držme palce.

UPOZORNĚNÍ: Na podkladě požadavků některých zdejších přispěvatelů si čtenáře mého příspěvku dovoluji upozornit, že za případné škody způsobené jeho chybnou interpretací nenesu žádnou odpovědnost.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.