Vložil Misme, 29. Duben 2017 - 14:22

No to máte pravdu, ale to neříkejte mně, já jsem ráda, že jsem našla převodce, který měl o realitkách stejné mínění, jako já. To i vyplývá z mého textu – vázaný úvěr jsem vyřizovala na sebe. Ale co ti spoluobčané, kteří se svěří do rukou různých „dobrodinců“? Vždyť těch je naprostá většina. Většina nemovitostí se prodává přes realitky, jsme podrobeni masáži, jak je to výhodné. A nemálo klientů realitek, ale i vykutálených advokátních nebo notářských úschoven o své peníze přišlo. A nejde o malé peníze. Můžeme jim mít za zlé, že spoléhají na to, že věci fungují logicky? Můžeme se jim proto vysmívat? Přece zdědit něčí dluh nebo se bez možnosti odvolání vzdát své pohledávky, to je absurdní. Vždyť dědictví, tj. majetek po příbuzném, zatížené dluhem mohu odmítnout. A po cizím mám dluh hradit!?

Já jsem toho názoru, že zákon by měl stát na straně morálky, etiky a slabší strany. A jestliže mi někdo navrhne nebo dokonce uvede do zákona to, co tam momentálně je a co se chystá zkopírovat i do další formy bydlení, tak mám k tomu stanovisko jen kritické. Další věcí je to, že si u nás pořizují bydlení i cizinci, tam taky nelze očekávat precizní znalost lokálních zákonů.

Já při sdělování svých názorů myslím hlavně na ty, kteří ještě nedospěli do úrovně mého poznání. Je určitě dobře, že jste popsala svou zkušenost, ale je to přesně jak píšete, byt nespíš nakonec koupí někdo jiný a nechá se napálit. A namísto radostného startu do nového života si zadělá na problém. O to mi jde. Zákony mají chránit slušné lidi, to nemusí být nutně IQ lumeni, a ne darebáky. Jestliže máme v zákonech, že dluhy přecházejí, je to výhra pro dlužníky. Tak tomu rozumím já. Já vzkaz zákonodárců čtu takto: Dělejte s klidem dluhy, on je za vás někdo (nějaký blbec a naiva, který věří v morálku a logický chod věcí) zaplatí.

Jinak děkuji za pochvalu. Vyzněla motivačně, to se na tomto mínusovačském portálu docela hodí.

UPOZORNĚNÍ: Na podkladě požadavků některých zdejších přispěvatelů si čtenáře mého příspěvku dovoluji upozornit, že za případné škody způsobené jeho chybnou interpretací nenesu žádnou odpovědnost.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.