Vložil Misme, 29. Duben 2017 - 10:09

Rozumím-li tomu správně, tak věc probíhá následovně: zaplatím převodci kupní cenu družstevního podílu, mám v ruce potvrzení převodce, že nic družstvu nedluží a od vás se dovím, že mi podíl nepřevedete, dokud neuhradím dluh převodce. Věřte nebo ne, to mi vážně nepřipadá jako výhra nebo kvalitativní posun oproti liteře zákona. To je totiž pro nabyvatele ještě horší varianta. Zůstane bez peněz a bez nájemní smlouvy k bytu. Tady by mohl možná pomoci vázaný účet, už si přesně nepamatuji podmínky, za jakých podmínek lze zrušit, ale zde by snad jakýsi mantinel nastavit šlo. „Moje“ smlouva, realitkám se vyhýbám, proto moje, se cizelovala několik týdnů. A přímo v bance mi řekli, že trojstranné smlouvy, kdy do hry vstupuje realitka, jsou pravé peklo. A přímo ve smlouvě musíte strávit konstatování ve smyslu, že banka za nic neručí, ani za ty složené prachy, což u běžného účtu nehrozí.

Pak je zde druhá možnost, a to ta, že vydáváte zájemcům o případný převod družstevního podílu, tj. cizímu subjektu, informaci o osobních údajích převodce. To pak ovšem porušujete zákon o ochraně osobních údajů.

UPOZORNĚNÍ: Na podkladě požadavků některých zdejších přispěvatelů si čtenáře mého příspěvku dovoluji upozornit, že za případné škody způsobené jeho chybnou interpretací nenesu žádnou odpovědnost.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.