Vložil Dvořák (bez ověření), 5. Duben 2017 - 6:26

V Money S3 budete účtovat pomocí předkontací. To jsou vlastně takové šablony jednotlivých účetních případů.

Tyto předkontace (šablony) se dají vytvořit na začátku, nebo se dají vytvářet i průběžně.

Ale nejprve je šikovné připravit si účetní osnovu. (Ta se dá samozřejmě také doplňovat i v průběhu.) V horním menu kliknete na Účetnictví a v pásu karet úplně napravo na Seznamy a vyberete Účtová osnova. Tam si připravíte osnovu tak, jako ji máte v SimpleUctu.

A potom si připravíte předkontace, které také naleznete v Seznamech, tedy menu Účetnictví/Sez­namy/Předkonta­ce. Ty co jsou již připravené tam klidně nechte a doplníte je o vlastní. Nejběžnější budou asi platby vlastníků a předpisy plateb, dále platby faktur. Moc jich nebude.

No a pak zadáváte třeba v Účetnictví/Banka jednotlivé položky z výpisu, kde vždy zadáte nějaký název, částku a vyberete správnou předkontaci. A to je vše.

Pokud při zadávání účetních případů narazíte na položku, pro kterou nemáte předkontaci, můžete se buď vrátit a předkontaci si připravit, nebo se tam dá proklikat i přímo pří výběru předkontace, zadat novou a hned ji i vybrat k použití.

Bohužel se zde nedají vkládat obrázky, jinak bych Vám vyfotil obrazovky … To bychom se museli přesunout na nějaký jiný server, kde se obrázky dají vkládat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.