Vložil Misme, 23. Březen 2017 - 13:12

Ve vyjádření lze číst: V praxi bývají předmětné údaje sděleny např. na shromáždění vlastníků jednotek, osobně vlastníkům jednotek, případně vhozením v uzavřené obálce na jméno a příjmení vlastníka jednotky do jeho poštovní schránky. Jsou-li splněny povinnosti podle § 13 zákona, lze tyto údaje sdělovat vlastníkům jednotek i prostřednictvím zabezpečeného internetu.

Upozornění na rekodifikaci je OK. Ale pokud by měla mít vliv na tuto problematiku, vyvstává další problém, a to jakým způsobem by se měl případný kupec jednotky dovědět, zda na ní nevázne dluh. Tím narážím na připravovanou změnu zákona, která by měla zajistit přechod dluhů obdobně, jako je tomu u BD. Ne, že by tomu v případě „mého“ BD s argumentací, proč nelze údaje o konkrétních dlužnících zveřejnit, bylo jinak. Já v této ochraně práv dlužníků spatřuji poměrně značný problém ve vztahu k lidským právům kupce, ať už jednotky nebo družstevního podílu.

UPOZORNĚNÍ: Čtenáře mého diskusního příspěvku si dovoluji upozornit, že za případné škody způsobené jeho chybnou interpretací nenesu žádnou odpovědnost. ;-)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.