Vložil JaVa, 10. Březen 2017 - 13:46

Zdravím paní Dano.

Souhlasím s Vámi,že v ČL.10 bodu 6, chybí před samotným hlasováním uzavření písemné dohody všech dotčených vlastníků jednotek (100%) na jejíž základě, by se pak mohlo hlasovat dle kvóra 3/4 přítomných na shromáždění.

V Čl.12,bod.7 by mělo být spíše nadpoloviční většina všech hlasů,poněvadž shromáždění je usnášení schopné pouze tehdy,je-li přítomno „více než 50% “.

V Čl.4.bod 5 mi chybí možnost pořizovat si, na vlastní náklady, z vyžádaných dokumentů nepoškozující fotokopie,jako je uvedeno např. v z.č.67/2013 Sb., § 8

Nahlížení do podkladů k vyúčtování a vypořádání námitek

(1) Na základě písemné žádosti příjemce služeb je poskytovatel služeb povinen nejpozději do 5 měsíců po skončení zúčtovacího období doložit příjemci služeb náklady na jednotlivé služby, způsob jejich rozúčtování, způsob stanovení výše záloh za služby a provedení vyúčtování podle tohoto zákona a umožnit příjemci služeb pořízení kopie podkladů.

Fundovaný statutární orgán a externí správce,který vede účetnictví a správu cizího majetku dle platných zákonů,nemá co skrývat a možnost pořizování kopií mu nevadí.

ČL. 9 bod 13 se opírá o znění zákona č.89/2012 Sb.,§ 250

(1) Kdo zasedání svolal, může je odvolat nebo odložit stejným způsobem, jakým bylo svoláno. Stane-li se tak méně než týden před oznámeným datem zasedání, nahradí spolek členům, kteří se na zasedání dostavili podle pozvánky, účelně vynaložené náklady.

To,že vašemu SVJ dělá externího správce SBD,se dalo odvodit ze znění vašich stanov z dílny SČMBD.Kolik % ještě vlastní SBD ve vašem domě?Při tak malém počtu bytových jednotek(25), přece zvládnete vlastní správu domu a pozemku sami.Pouze vedení účetnictví je vhodné svěřit renomované účetní firmě.Ten úvěr si vzalo ještě SBD,nebo již SVJ?

Přeji hezký zbytek dne. JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.