Vložil MartinII, 22. Únor 2017 - 18:52

V každém případě není doufám pravda, že „že s tím moc nenaděláme“. Když budete mlčet, tak jistě ne.

Z toho co píšete, není zde myslím nikdo schopen poradit.

1/ Nepíšete nic o shromáždění, kde to bylo odhlasováno. Hlasovalo se „malování místnosti“ ? Předseda porušil usnesení shromáždění a vy píšete, „že s tím nic nenaděláte“. NOZ dává šanci bránit se do 3 měsíců. Prohlášení vlastníka není trhací kalendář.

2/ Ještě ke všemu to HUP. Zde se obraťte s dotazem na plynaře. Buď revizní technik a na něj dostanete spojení na správní firmě i když byste ho měli mít, když byly sepisovány závady v bytech. Nebo plynárenská společnost. Číst a pochopit energetický zákon jak to je s HUP, není pro laika jen tak.

Trochu jsem se místo vás namáhal. Stačilo zadat na netu „nepřístupný HUP“. To jste mohla udělat sama.

http://www.tzb-info.cz/…dpovedi-viii „Základní požadavky na umístění HUP stanovuje vyhláška MMR č. 137/1998 Sb. – podle § 46 odst. (4), "Na začátku odběrného plynového zařízení musí být instalován hlavní uzávěr umístěný na trvale přístupném a větratelném místě a musí být viditelně trvale označen. Nesmí být umístěn v obytných a pobytových místnostech, ve spížích, světlících a šatnách, v koupelnách a záchodech, v prádelnách a kotelnách, v garážích, ve skladech potravin, hořlavých látek a kapalin, ve shromažďovacích prostorech, v kolektorech a technických chodbách, v chráněných únikových cestách a nevětratelných nebo nepřístupných prostorech.“ Z citace vyplývají pouze obecné požadavky na umístění HUP, konkrétní technické řešení musíme hledat v technických normách a technických pravidlech G. Dále z citovaného ustanovení vyhlášky MMR, a z definice dělicího místa podle § 1 odst. (5) písm. c) bod 4. a 5. vyhlášky MPO č. 251/2001 Sb. vyplývá, že hlavní uzávěr plynu (dále HUP) je vždy součástí odběrného plynového zařízení (dále OPZ). To znamená, že náklady spojené s výměnou HUP, stejně tak jako náklady spojené s jeho údržbou, jdou vždy k tíži vlastníka OPZ (resp. chráněného zákazníka, nebo – v případě tzv. společného OPZ ve smyslu § 63 odst. (4) zákona č. 458/2000 Sb. v platném znění – vlastníka přísl. nemovitosti), nikoliv k tíži provozovatele distribuční plynárenské soustavy.

Z výše uvedeného ustanovení vyhlášky MMR č. 137/1998 Sb. a též z ČSN EN 1775 (38 6441) lze jednoznačně vyvodit, že HUP musí být dobře přístupný nejen vlastníku objektu a odběrateli plynu, ale též i v případě potřebného zásahu k odstranění jeho poruchy, popř. uzavření plynu při poruchách na plynovodu v budovách i dodavateli plynu. Takto obecně formulované požadavky byly konkretizovány do národního předpisu TPG 704 01, který zásadně preferuje umístění HUP vně objektu"

  • – – – – – – – –

Takže o co jde ???

Zde na portále nevím zda jde zvýraznit text, ale s tím se již namáhat nebudu, Julie.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.