Vložil Droněk (bez ověření), 21. Únor 2017 - 23:23

Za odpověď dík. Upřesňuji:

  1. chtěl jsem všechny smlouvy od vzniku SVJ (2010), i tu o úvěru na opravy domu, kdy 100% vlastník dal všechny byty před odprodejem poloviny z nich do zástavy a SVJ půjčil s 12% úrokem na opravy s odůvodněním, že kvůli zástavě není levná bankovní půjčka možná. V souvislosti s kauzou Babiš, jsem se dočetl, že společnost může jiné společnosti půjčit, ale za úrok obvyklý tehdy u bank (1,5 – 5 %). A není bezpečnější půjčka, než kdy vlastníci ručí svým bytem (1,5 %). Dá se s tím dnes ještě něco dělat, když s lupem prošel dalšími dvěma společnostmi?
  2. pověřený vlastník odmítl členům dispoziční právo ke čtení bankovního účtu a měsíční výpisy posílá bez příjmových položek s odůvodněním, že se jedná o citlivé údaje. I když podle vašeho bodu 3 a 5 je povinen zveřejnit i příjmy. Je řešením pouze soudní řízení? A trestní nebo občanské? A proti pověřenému vlastníkovi nebo SVJ?

Dotaz 6: v roce 2011 byla z fondu oprav hrazena i okna v jednotkách. Podle § 2 (g) ZoVB nebyla okna v jednotkách společnými částmi domu, podle § 1160 (2) NOZ přibyl vzhled, což jsou i okna v jednotkách. Je zpronevěra z období platnosti ZoVB dnes už nepostižitelná?

Dotaz 7: po založení SVJ nebyly placeny do fondu oprav peníze na plánované opravy, jak přikazoval § 15 (2) ZoVB. Půjčka (viz 1) vznikla až před odprodejem bytů vlastníkům. Je poměrná část splátek za období neplacení pro dnešní SVJ vymahatelná?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.