Vložil kok (bez ověření), 19. Únor 2017 - 12:26
  1. Ma na to vubec SVJ penize? Nejedna se totiz o opravu ani o udrzbu, ale o zhodnoceni. Povinnosti SVJ je vest platby na opravy a udrzbu oddelene od penez na technicke zhodnoceni. To nejdrive musi byt naplanovano a schvaleno shromazdenim vcetne financovani. Fakt, že platba urcena na opravy a údrzbu majetku je zcela odlisna od platby na technicke zhodnoceni společných cásti (investice), by mela byt vyboru take znama (GFŘ v pokynu D-22 ze dne 6.2.2015, § 9 odst. 3).
  2. Povinnost platit zalohy na tech. zhodnoceni neni! Viz rozsudek Nejvyššího soudu sp. zn. 22 Cdo 1470/2002 ze dne 30.6.2003: „Nelze nutit podílového spoluvlastníka, aby souhlasil s vytvořením další věci, jež by měla být v jejich spoluvlastnictví.“
  3. SVJ sema vubec zadne pravo strkat nos do Vaseho bytu. Vsechno. co je za dvermi bytu, vcetne trubek za plynomerem a za vodomerem, je jen Vase. Co je Vase, neni spolecnym vlastnictvim. K tomu si prectete Prohlaseni vlastnika domu, vybor by ho mel mit a Vam poskytnout. Pokud ne, pak to jsou diletanti nebo zmetci. Poslete je do haje. kok.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.