Vložil °° (bez ověření), 19. Únor 2017 - 12:46

Půdy asi nebyli před prodejem a přestavěním na byty „nebytovými prostory“, nýbrž společnými částmi domu, protože kdyby byly nebytovými prostory, šlo by podle NOZ o jednotky. To by znamenalo, že ve vašem domě bylo 6 jednotek a povinnost založit SVJ už existovala před prodejem půd a jejich přestavěním. Nyní ovšem už byly zřejmě smlouvou o výstavbě zbudovány z půd 2 byty.

Ptáte se, jak tedy máte splnit podmínku Katastru,předložit usnesení shromáždění vlastníků jednotek o schválení změny dle § 1208, když nejste povinni zřídit SVJ?

Pokud ve vašem domě nevzniklo SVJ, tak se řídíte ustanoveními NOZ pod nadpisem „Správa bez vzniku společenství vlastníků“ § 1191 až 1193. V § 1191 se uvádí: :Nevzniklo-li společenství vlastníků, použijí se na správu pravidla určená v prohlášení a pro rozhodování ve věcech správy se přiměřeně použijí ustanovení o shromáždění; k rozhodnutí svolá vlastníky jednotek správce." Tzn., že i když SVJ v domě nevzniklo, o správě v domě se rozhoduje na shromáždění vlastníků podle § 1208 (do působnosti shromáždění patří:). Takže svolojte shromáždění vlastníků (svolává správce, kterého byste měli mít zvoleného) v jehož programu bude bod o schválení uvedené změny dle § 1208 f) a zápis ze shromáždění se schváleným usnesením předložíte Katastru.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.