Vložil zizi, 24. Duben 2017 - 1:49

Po dlouhém váhání (proti stála vyšší cena a hlavně nemožnost službu vyzkoušet) jsme se nakonec rozhodli tuto službu letos zřídit. Výhody proti bezplatnému sledování přes nahlížení do katastru:

  • funguje to zcela automaticky (nemusím na to myslet)
  • každý týden uložený záznam každé jednotky (možnost v případě sporu s vlastníkem kdykoliv zjistit a dokladovat stav v historii jednotky)
  • pokud dojde k jakékoliv změně, je to v týdenním výpisu výrazně označeno a můžu zkontrolovat jen ty změněné jednotky (nemusím pravidelně procházet všechny jednotky a hledat, jestli se něco nezměnilo)
  • Rychle se tak dozvíme změnu trvalého bydliště vlastníků (na oznamovací povinnost většina „kašle“), vyhlášení insolvenčního řízení, zápisy exekucí apod.
  • Možnost stáhnout nachystanou aktuální prezenční listinu pro shromáždění (toto nepoužíváme, na schůze používáme zdejší program „Hlasování SVJ“ a jeho prezenční listinu)

Celkově tak pro nás jde hlavně o velkou časovou úsporu (projití 69 jednotek přes nahlížení nějaký čas zabere). Už jsme řešili i nezapsanou insolvenci. Také se hodí mít včas informaci, že došlo k převodu jednotky (ještě než se vám to nový vlastník „uráčí“ sdělit) a nachystat tak včas předpis plateb pro nového vlastníka (protože původní už ten měsíc nezaplatí, když už není vlastníkem).

Rozhodně to není „investice“, která by se mohla nějak vrátit, je to prostě služba ulehčující a zjednodušující výboru správu domu (který tak nemusí trávit hodiny procházením všech jednotek na katastru a může se věnovat něčemu důležitějšímu).

Obecně si myslím, že pro malá SVJ ten přínos není tak velký. Užitečnost služby roste s velikostí SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.