Vložil Korky0202, 8. Únor 2017 - 5:39

V kterém zákonu dostalo SVJ pravomoc určovat, že já jako spoluvlastník nesmím hradit svůj závazek vůči SVJ hotově – pohybujeme se v občanskoprávní rovině, nikoliv v trestní. Určujícím kritériem není zákon, ale usnesení, jehož smluvní stranou jste, protože jste si jako formu vlastnictví bytového domu při koupi zvolil spoluvlastnictví!

SVJ mi musí říci, jak velký závazek na mne připadne a já jsem povinen SVJ odpovědět, jak a kdy svůj závazek uhradím, případně zda podepíšu s SVJ smlouvu, že svůj závazek budu splácet a v jakých měsíčních splátkách. – Máte usnesení o tom, že se budete jako ČLEN SPOLEČENSTVÍ podílet na úvěru, to je smlouva, která Vás zavazuje a závazek není Váš, je SPOLEČNÝ. Vyžadujete smlouvu na něco, kde již smluvní stranou jste.

Navíc – na každou investiční akci existuje projekt a výběrové řízení, takže konečná částka je dopředu známa. – existuje projekt, je i výběrové řízení. Konečná částka známá není, protože dodavatel může ušetřit při konečné realizaci, či se během realizace může stát, že se objeví technické překážky, které bez dalších peněz, nebudete schopni vyřešit.

Pokud se vyskytnout vícepráce, je čas částku dovybírat. – Zjistíte, že je potřeba něco zasanovat, například, že někde zatéká do bytového domu, jako SVJ, pokud použijete vlastní zdroje, musíte nejdříve utopit je, pak nastupuje úvěr. Takže budete několik měsíců vybírat částky, a pak začnete řešit to, že Vám do bytového domu již několik měsíců teče. Jenže to už, pane, zjistíte, že mezitím vznikly další škody. Výborná péče řádného hospodáře!

//Každá větší akce se neplatí najednou, ale ve smlouvě s dodavatelem musí být napsáno, kdy se co bude hradit. // – a též je ve smlouvě o úvěru s bankou napsáno, že nejdříve se použijí vlastní zdroje a teprve poté je možné čerpání. Platební podmínky ve smlouvě s dodavatelem nehrají při rozhodování o krytí investice významnou roli, řekl bych, že je to věci nicotného charakteru. Nesetkal jsem se za roky své praxe, že bych viděl smlouvu, kde by tyto podmínky nebyly rozumně specifikovány.

Když neschopný výbor navrhne zmatečné usnesení, vlastník, který s ním nesouhlasí, má právo se bránit – jinak by nešlo o nevolnictví, ale přímo o otrokářství. – myslím, že byste měl otevřít slovník a nastudovat si, co znamenají slova nevolnictví a otrokářství. Znovu opakuji míra vašich práv a povinnosti se odvíjí od toho, jako formu vlastnictví zvolíte, když něco kupujete! Když uzavřete manželství a dohodnete se, že provedete rekonstrukci. Vy můžete chtít na tu rekonstrukci našetřit, manželka to chce hned. Půjde a uzavře třeba úvěr u stavební spořitelny. Vzhledem k tomu, že máte SJM, tak tím, že úvěr podepsala ona, jste do uvedeného závazku vstoupil též, protože jste součástí SJM. Nemůžete, když přijde manželka domů s tím úvěrem po manželce chtít, aby s Vámi uzavřela smlouvu o tom, že Vy jí dáte půlku hotově a že se tím zbavíte svého ručitelského závazku před bankou v případě, že by ona přestala platit, či zemřela!

Zmatečné usnesení má formu smlouvy, ale smlouvy neplatné! – neplatnost musíte prokázat u soudu, musíte dokázat, že se jedná o významný zásah do vašich vlastnických práv atp.

SVJ rozhodne, že na shromáždění se smí smrkat jen do papírových kapesníků, zakoupených výborem, tak je usnesení platné? – Vážený pane, nepustím se do demagogických poznámek jako VY, koupě kapesníků není rozhodování o společné věci!

Podle Vás já se nesmím samostatně rozhodovat, když něco spoluvlastním – nemůžete se rozhodovat samostatně, představte si, že se sám rozhodnete postavit kotelnu a dodávat v domě teplo do svého bytu, protože přeci nebudete platit ty nekřesťanské peníze za centrální dodávku tepla.

Nemohu odmítnout svou spoluúčast na financování schválené akce – nemůžete, protože jste účastníkem smlouvy, kterým je usnesení, protože máte svůj ručitelský závazek, protože ten trvá, i kdybyste SVJ složil celou jistinu úvěru!

už mi někdo nesmí nařizovat, že svůj podíl musím uhradit v kovových desetikorunách a že nesmím použít bankovky – To vám může též usnesení nařídit, stejně tak jak může v SVJ existovat usnesení, že veškeré platby budou prováděny pouze bezhotovostně, že SVJ nebude mít pokladnu s hotovostí, že nebude využívat služeb České pošty zvané SIPO. A můžete se stavět na hlavu, jak chcete, že máte SIPO, prostě ty peníze do SVJ, pokud SVJ nebude mít smlouvu s Českou poštou, nedostanete!!!

Vážený pane tepe, jsme v SVJ, kde se pravidla řídí zákonnými úpravami, stanovami a usneseními shromáždění atp.

Míra našich práv a povinnosti se odvíjí od formy vlastnictví. Samostatně se rozhodovat a určovat, můžete ve své bublině, která se nazývá bytovou jednotkou a i tam jste určitým způsobem omezen v některých činnostech, protože tyto činnosti už mohou zasahovat do společných prostor, či do práv ostatních vlastníků bytových jednotek.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.