Vložil Korky0202, 7. Únor 2017 - 18:11

SVJ si musí vzít úvěr zmenšený o platby, které dostalo hotově. – SVJ si vezme takový úvěr, který bude nižší než je v Usnesení, protože nikdy nevíte, zda vyčerpáte celou částku.

Každý vlastník je svobodný člověk… – pletete si vlastnictví a spoluvlastnictví, a zde se bavíme o spoluvlastnictví a zde se musíte podvolit většině.

nikdo ho nemůže nutit, jakým způsobem bude hradit své závazky vůči SVJ. – Usnesení SVJ ve forma smlouvy a týká se i těch, kteří s ním nesouhlasí. Daně si taky nemůžete zaplatit jen tak, že máte prachy, protože na Vás připadá asi taková a maková částka a pak v obchodě tvrdit, že DPH platit nebudete, protože jste ji zaplatil předem.

To by už zasahovalo do osobních svobod … nezasahuje do Vašich osobních svobod, určuje, jakým způsobem se budete podílet na svých právech či povinnostech vůči svému alikvotnímu podílu na SPOLEČNÉM MAJETKU. Nikdo Vám nemůže nutit v SVJ, zda když budete provádět přestavbu jádra, zda použijete své peníze, které leží na účtu, či si vezmete úvěr, tam je to o vaší OSOBNÍ svobodě, protože se jedná o čistě Váš majetek.

Do úvěrového vztahu s bankou vstupuje SVJ zastoupené členy výboru. Pokud si vezmou zbytečně velký úvěr, nepostupují s péčí řádného hospodáře a škodu musí nahradit! – Členové výboru se musí řídit usnesením. O tom, jaká výše to bude se rozhoduje usnesením vlastníků a členové výboru v tomto případě pouze zastupují SVJ navenek a nemohou „vyrobit“ škodu, pokud jsou k tomuto právníků úkonu zmocněni na základě usnesení. Nikdy se přesně neví, jak ten úvěr bude vysoký!

Když se jedná na shromáždění vlastníků o úvěru, musí každý vlastník dostat možnost vyjádřit se, zda nechce splatit svůj podíl anebo i jeho část hned hotově… Když se jedná o úvěru, tak se jedná o jeho výši, ručení, výběru ústavu a pověření členům výboru, zda mají uzavřít smlouvu. Opětovně Vás upozorňuji, že skutečná výše úvěru a proinvestovaná částka je známa až po ukončení investiční akce!

Já Vás to nechám klidně zaplatit, za půl roku se budete chtít odstěhovat. Budete chtít po SVJ alikvotní část zpět, protože SVJ bude platit úvěr ještě třeba 10 let? Či si snad myslíte, že ty peníze, které jste do toho jednorázově „vrazil“ vydupete na budoucím vlastníkovi? Tím, že uhradíte svůj alikvotní část podílu na úvěru předem, nezvedáte cenu svého nemovitosti, protože když to budete prodávat třeba za cenu odhadní, tak nikoho nezajímá, že jste před půl rokem nacpal SVJ třeba 300 tis. Kč.

Jinak si SVJ počíná jako náhončí bank, které mají zájem půjčit co největší balík peněz! – SVJ si nijak nepočíná, o tom, zda SVJ si bude nuceno vzít úvěr rozhoduji pouze a jen vlastníci na shromáždění formou usnesení!

Nedat člověku možnost se samostatně rozhodovat odporuje dobrým mravům! – Vy se přeci nemůžete samostatně rozhodnout, když něco spoluvlastníte, rozhodnout ve společné věci bez účasti či hlasování ostatních spoluvlastníků je proti dobrým mravům. U spoluvlastnictví má prospěch skupiny přednost před právy individuálními.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.