Vložil Korky0202, 7. Únor 2017 - 12:21

přislíbila i zpracování žádosti o dotaci – uvědomte si, že to zaplatíte to, že oni něco zpracují.

Neslibuje, že dotaci stoprocentně dostaneme… – nebudou to tedy zbytečně vyhozené peníze za neúspěch, nebylo by lepší odměnu za zpracování žádosti navázat na přidělení dotace?

Ne všichni majitelé bytů (výrazná menšina) se na úvěru nechtějí podílet a jsou ochotni svůj podíl na financích za realizaci zaplatit hotově. – na úvěru se musí podílet všichni, pokud máte usnesení a Výbor podepíše smlouvu. Nelze některé vlastníky vyjmout z povinnosti či závazku, kterým se zaváže SVJ, i když poskytnou protiplnění.

Jedna dotace je na úvěr, další na dílo. Pokud by přislíbená dotace byla na úvěr, ta by se tato dotace rozdělila na majitele bytů, kteří přispívají určitou částku ze které SVJ splácí úvěr. S touto částkou by si ti, co si nevzali úvěr mohli děla co chtějí (např. splacení části úvěru). – myslím si, že to takto s dotačními penězi nakládat nejde. Tam, kde musí skončit peníze u dotace při úvěrové dotace je banka, nikoliv jednotliví vlastníci.

Takže tomu nezabráníte. Uvědomte si, kterou cestou krytí zdrojů investic chcete jít. Nelze jít cestou toho, že půlka chce vše platit ze svého a nepodílet se na úvěru a naopak.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.