Vložil Korky0202, 4. Únor 2017 - 7:46

zanechte prášení:

  1. Pokud SVJ není spolek, tak asi žijete v jiném právním státě než ČR, kde se několikrát již v rámci soudních řízení analogicky používají pro SVJ paragrafy, která jsou platná pro spolek. Já nemluvil o tom, že je spolkem, který se zapisuje do rejstříků spolků atd. SVJ rozhodně dle zákona není založeno za účelem správy záloh, uveďte účel ze zákona, za kterým je SVJ zakládáno.
  2. Nejedná se o JEJICH majetek, jedná se o společný majetek a za účelem správy společného majetku založili SVJ a to je oprávněno jednat, pokud je nutný zdroj pro správu majetku.
  3. Plácáte nesmysly. Tím, že někdo zaplatí svůj podíl na účet SVJ, se nezbaví svého ručitelského závazku. Uvědomte si, že se ručitelského závazku, který Vám jako členu SVJ, nemůžete zbavit tím, že SVJ „podstrčíte“ svůj podíl na investici.
  4. Opět nesmysl SVJ si nemůže vzít úvěr za část vlastníků! Usnesení o úvěru a povinnosti se na něm podílet platí pro všechny vlastníky, nelze je z důvodu existence zákonného ručitelského závazku, této povinnosti zbavit.
  5. Závazek plnit – platit úvěr – vznikl SVJ.

Uvědomte si, že je to společenství, to bude vždycky mít nějaké „socialistické“ vychytávky. Věřte, že o způsobech, které kolují internetem a tady se za ně pral pan Lake, jsem se několikrát informoval. Způsob, o kterém mluvíte není možný.

Nezbavíte ty „co maj prachy“ a poctivé vlastníky, kteří vše platí včas „možnosti“ toho se podílet na tom, že uhradí dluh někoho jiného v SVJ. Je to smutné, ale je to tak, hlavní problém pouze tkví v tom, že je to více „na očích“ než třeba v BD, kde vás to „tolik“ nebolí, protože jste přeci jen podílníkem družstva a byt nevlastníte.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.