Vložil HajdyHou (bez ověření), 2. Únor 2017 - 13:47

„…Do stanov chceme dát toto ustanovení…“

Docela by bylo fajn – tedy pro Vás, mně to je buřt – abyste předvedl jaké dáváte vyúčtování – tedy jaký je jeho obsah a zda odpovídá zákonu a jak jinak plníte povinnosti ze zákona, protože ona Vaše snaha dát do stanov možnost nedodávky služeb za ÚDAJNÉ předepsaných záloh nepochybně u soudu narazí: prvne na to, že nemáte ponětí co jednotlivá slova znamenají: vlastník Vám neplatí „vodné a stočné“ ale zálohu na dodávku služeb A „dluh“ mu vznikne teprve z vyúčtování A domáhat se řádného placení záloh můžete, ale nikoliv stylem „zmlátíme ho vandráka, u nás doma v SVJ“ ale soudním sporem. Co uděláte se svým článkem: já bych Vám zaplatil přes účet zálohu na vodu (1/12 spotřeby z minulého roku – víc mi nejste oprávněni předepsat) ale nezaplatím NIC jiného. Taky vypnete vodu?

„…majitel bytu je z důvodu neplacení nájmu v druhotné platební neschopnosti …“

Plácáte nesmysly. Jaký vztah je mezi vlastníkem bytu a jeho nájemníkem, je pouze mezi jimi dvěma. SVJ má vzah pouze k vlastníkovi bytu, a je pouze na něm (na vlastníkovi) aby jeho nájemník byl bonitní či alespoň solventní. není li, ať se ho prostě zbaví.

„..technickými řešeními omezení či přerušení dodávek…“

Už to tady kdysi padlo: hledejte heslo „mincovní automat“. Technicky prostě „vytknete vodovodní trubky před byt“ nasadíte tam mincovní automat pouštějící vodu „po hrnkách“
anebo vodoměr a ventil (ovládaný dálkově) a můžete začít buzíkovat.

HajdyHou

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.