Vložil Petr, 2. Únor 2017 - 12:03

Předpokládám (nepochybuji), že má obec zpracovány Zásady privatisace obecních bytů, např. že nájemník nesmí mít dluhy vůči obci a zda chce prodat pouze oprávněným nájemníkům. Také má jistě zpracovaný odhad. Obec také má plán, co s bytem či dokonce s domem, který se "neprodá. Pokud jde o dům, mohla by ho dle Zásad možná prodat kamarádovi, který založí právnickou osobu, dům koupí a bude vás ždímat.

Chcete privatisovat a nevíte, kolik obec chce a zda se to nájemníkům vyplatí.

Nezlobte se, ale víte toho o konkrétní privatisaci hodně málo. Nechce se mi věřit, že by obec neměla Zásady priavtisace, že by se o privatisaci nepsalo v místních rozhledech, a že by se o tom nejednalo na veřejnosti přístupných zasedáních.

Pokud nějaká úřednice hovořila o bytovém družstvu, tak asi neví, že krom BD je také SVJ. Už jsem slyšel hodně lidí (vč. úředníků obce) mluvit o družstvu a přitom šlo o SVJ.

Proč někteří nájemníci zakládají pro privatisaci BD a jiní SVJ nevím. To by někdo mohl doplnit.

Pokud někdo privatisuje, tak snad přeměří byty a zpracuje Prohlášení. Ne že prodá dům nájemníkům do ideálního spoluvlastnictví a po zaplacení se zjistí, že v evidenci velikosti bytů byly chyby a kupci se budou hádat a soudit.

Tolik moje názory kupce privatisovaného obecního bytu.

Eva.Ho má odvahu psát buďte rádi za družstvo a neobtěžuje se obhájit, jak na to přišla.

K názoru Bubiho jen tolik, že si obec skutečně si rozhodne, jak s domem naloží (třeba ho prodá Krúpovi nebo Bubimu) ale snad ne, že oprávnění nájemníci (pokud ho chce prodat jim) musí utvořit BD, když chtějí SVJ. Bubi nezná konkrétní záměry obce a ohání se ústavou. Co tam je o způsobu privatisace domů ???

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.