Vložil JaVa, 28. Leden 2017 - 11:32

Pokud je společný prostor zkolaudován k určitému účelu(prádelna)),technic­ké zařízení v něm je stále funkční a někteří obyvatelé domu jej stále využívají,tak ho nelze využívat k jinému účelu,mimo případy havárie-dočasné uskladnění věcí se souhlasem výboru SVJ.Bez stavebních úprav, následné rekolaudace a hlavně usnesení shromáždění, jež bylo přijaté na základě souhlasu všech vlastníků jednotek v domě je jakákoliv změna v užívání společných prostor nepřípustná-viz. prohlášení vlastníka, popř.z.č.366/2013 Sb­.,.

  • Práva a povinnosti vlastníka jednotky

§ 1175

(1) Vlastník jednotky má právo svobodně spravovat, výlučně užívat a uvnitř stavebně upravovat svůj byt jakož i užívat společné části, nesmí však ztížit jinému vlastníku jednotky výkon stejných práv ani ohrozit, změnit nebo poškodit společné části.

§ 1176

Vznikem vlastnického práva k jednotce vzniká vlastníku jednotky povinnost řídit se pravidly pro správu domu a pro užívání společných částí, pokud byl s těmito pravidly seznámen nebo pokud je měl a mohl znát, jakož i zajistit jejich dodržování osobami, jimž umožnil přístup do domu nebo bytu.
 JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.