Vložil N. Klainová (bez ověření), 25. Leden 2017 - 22:15

Pane Bauere, na tomhle portálu jsem si už někde přečetla, že existuje soudce, který si nechal vysvětit, že je mezi vlastními a cizími zdroji krytí majetku rozdíl a že dávat do souvislosti fond oprav s SVJ je podle účetních předpisů zatím hloupost. Nevadilo by mi, kdyby odbor 28 MF ČR zlegalizoval možnost přispívat na správu do fondu oprav SVJ, ale neudělal to.

Účetní předpisy prostě zatím přispívání na správu do fondu oprav neumožňují. Možná už je soudců, kteří si nechají věc vysvětlit, více. Po 15 letech se už poučili i někteří bankovní úředníci a při žádostech o úvěr od požadavků souvisejících s fondem oprav ustupují. Někomu to trvá déle, ale důležité je, že se poučení nebrání.

Horší jsou právníci, kteří se podílejí na tvorbě zákonů a vysvětlit si nenechají od účetních odborníků vůbec nic. Běžně si pletou příjmy s výnosy, náklady s výdaji a účetní předpisy prostě ignorují. Když jsem se tu dočetla, že by se měl fond oprav legalizovat v zákonech, musela jsem se ozvat, i když nerada.

O fondu oprav jsem psala pro časopis Účetnictví seriál v roce 2006 a od té doby o tom píšu pořád dokola – nejdříve tady asi od roku 2007, potom na svém webu.

Další diskusi k FO už tady považuji za zbytečnou. Chcete-li v ní pokračovat, mám mailovou adresu klaiex@seznam­.cz.

N. Klainová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.