Vložil HajdyHou (bez ověření), 11. Leden 2017 - 6:24

„..SVJ nesmí ze zákona zhodnocovat sverene financni prostředky ( poskytovani půjček…“

Nevím sice podle jakého, ale když to říkáte :), souhlasím. Jen si laskavě uvědomte také, že „půjčkou“ je samozřejmě i to, když si SVJ na „odhlasovanou investici“ vezme „úvěr na SVJ“, kterého splácení rozpočítá na své členy tzn. i na členy kteří splatili nebo by splatili (byli li by mohli) svou alikvótní část investice neprodlenně před nutností ji zaplatit. Jde o půjčku pro jejího příjemce bezúročnou, nikoli samozřejmě pro poskytovatele (SVJ), že.

„…Pokud by jste svůj spor u soudu vyhrala, mělo by SVJ zpetne vyplatit i ostatní vlastniky … cimz muze zlikvidovat svůj rezervni fond …“

Huberte, (1) jeli „rezervni fond“ plněn příspěvky na správu domu, pak je zjevné že není pytlem peněz určeným na prohrané spory SVJ. A zjevné také je, že jiné prostředky než ty „na správu domu“ není SVJ oprávněné předepsat. (2) Pokud Magda vyhraje, jeví se mně logické, že nebude li ze svých sporů k smrti znavena a stále li jí bude naslouchat „spřízněný“ právník, že nejprve svým SVJ předepíše k úhradě svou alikvótní část na ztrátě, kterou SVJ vytvořilo tím že její staturní orgánci nejednali, v souladu s .. a podle, §159 NOZ a nesplatíli pak statutání jelimánci tuto výzvu, že svou částku započte. Náklady na na škodu (=cena prohraného sporu) MUSÍ s plnou vahou dopadnout na jejich nositele a těmi nepochybně jsou osoby, které se nechaly zvolit do statutárních funkcí a v těchto postech za to pobíraly nikoliv zanedbatelné odměny, případně na ovce, které je svou ne/činností v předmětné konání podpořily a škodu tím způsobily nepřímo či konání jejich eskalovaly.

„…Každý je si vedom, ze je lepsi mit …“

Že u Vás neumíte cashflow, a že nestanovujete plán oprav, že neumíte stanovit účel a nejen přijatelnou ale důvodnou výši prostředků – což nepochybně nebude na akce typu „výbuch ve Frenštátě“ nebo „oslava narozenin 60-tníků, členů výborů SVJ“ …, tak s tím se zde nechlubte. Prostudujte si více a teprve pak se vraťte a kažte nám tady „vodu“. Když tedy chcete „vyšší kvalitu bydlení“ – asi byste nám zde měl „nalít Vašeho kvasu“ – to abychom zde pochopili, co se pod těmi Vašimi „slovíčky“ skrývá. Vaše plytké žvanění o Čunko-domcích zde, je pak zcela mimo mísu a nechte si ho pro Vaše přitakávače, do hospody.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.