Vložil páčko (bez ověření), 6. Leden 2017 - 14:24

Magdo, máme smluvního správce a schválilo ho shromáždění včetně rozsahu poskytovanejch služeb, což je právě třeba vystavování upomínek a předpisů a vyúčtování. Za to je správce placenej zhruba stovkou měsíčně od každýho z nás.

Nevim v jak velkym baráku jste zvyklá fungovat vy ale tam co jsem já tak jsou to desítky až stovky bytů. Lokalita dobrá, takže taky votoč. Změna vlastníků a počtu osob několikrát do měsíce (předpisy), nezaplacenej předpis taky tak (upomínky). Čili se bavíme o stovkách dokumentů ročně plus vyúčtování.

Teď to probíhá tak že správce vystaví předpis (upomínku, vyúčtování), podepíše ho, a buď donese dotyčnýmu proti podpisu, nebo vypíše obálku, zalepí do ní dopis a odnese ho na poštu, nebo ho oskenuje a pošle e-mailem (způsoby korespondence jsou písemně ošetřený s jednotlivejma vlastníkama). Všechno v ceně.

Máme prvotřídní služby, všechny požadavky na změnu se řešej obratem, taky proto aby se vlastníci nemohli vymlouvat že něco vinou někoho jinýho nestihli.

Kdyby každej z těhle dokumentů měl podepsat předseda plus jeden, tak co?

První možnost: správce vystaví, vytiskne, vypíše obálku, zalepí do ní dopis, odnese ho na poštu a pošle předsedovi. Předseda si druhej den večer vybere schránku, zaběhne na poštu, vyzvedne dopis, dokluše domů, podepíše, sežene na čtvrtej pokus druhýho člena výboru, vypíše obálku, zalepí do ní dopis, odnese ho na poštu a pošle vlastníkovi.

Druhá možnost: správce vystaví a pošle předsedovi e-mailem. Ten to na svý tiskárně tisknout nebude, páč mu nějakej závistivej moula nechce proplatit toner s tim že to má tisknout externě, a tak musí hodit dokument na flešku, dojet na poštu vytisknout, vrátit se domů, sehnat druhýho člena výboru, vypsat obálku, zalepit do ní dopis, odnést zpátky na poštu a poslat vlastníkovi.

Pošta je od nás půl hoďky pěšky nebo 10 minut busem za 13 kaček, průměrná čekací doba čtvrt hoďky, takže čas strávenej na jeden dokument zhruba tři hoďky pokud je aspoň jeden člen výboru doma. Při deseti kouskách měsíčně už to je pomalu poloviční úvazek. Tak nevím, je to ješitnost nebo ego, že to předseda dělat nebude nebo aspoň ne zadáčo?

(jo ještě je třetí možnost, předseda a jeden člen výboru si dvakrát do tejdne vezme půlden dovolený, dojede nebo dokluše těch pár kilometrů v pracovní době ke správci a napodepisuje to tam, vyfláká veškerou dovolenou na tohle a zbylej půlrok si to v práci napracuje jako náhradní volno po večerech a víkendech)

Jako jestli jste fakt taková úžasná uvědomělá vlastnice, že strávíte každej měsíc třicet hodin svýho volnýho času pobíháním po baráku a mezi domovem a poštou, smekam. Většina normálních lidí ale ví že právě na tohle se správce najímá a prostě nebuzeruje kvůli kravinám, jako kdo co kde podepsal, když to jinak všechny náležitosti má. A ošetří si to ve stanovách pro prudiče.

Já si ale spíš myslim, podle vaší roztomilý představy o pár podpisech jednou ročně, že jste jenom salónní teoretik bez sebemenší představy a skutečným průběžným fungování SVJ. Soudy nám zatim vždycky i před vložením uvedenýho ustanovení do stanov dokumenty vystavený správcem bez problémů uznaly.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.