Vložil VN (bez ověření), 5. Leden 2017 - 13:56
  1. Vlastník je povinen hradit příspěvky na správu…tím je v podstatě řečeno , že fond oprav/dlouhodobá záloha je zcela legální.
  2. Máme stanovy , jejichž odsouhlasením si vlastníci odladili pravidla.Mimo jiné i taková pravidla , že se zřizuje fond oprav/dlouhodobá záloha na krytí oprav v blízké i vzdálené budoucnosti .
  3. Schválením stanov si i vlastníci odsouhlasili jejich ustanovení , že rozhodnutí o opravách do výše x CZK je v kompetenci výboru , nad tuto hranici v kompetenci shromáždění.
  4. Apropo, u nás máme více havarijních oprav , než těch , které se dají naplánovat.
  5. Havarijní opravy jsou nákladnější (alespoň u nás zatím) , než ty plánované. Na účtu v okamžiku havarijní opravy nemusí být k dispozici potřebné finance.
  6. Průhledné hospodaření je i to , když vlastníci dostanou jednou za rok k vyúčtování seznam všech výdajů. To u nás dostávají.
  7. Jako řádný hospodář neplánuji na rok dopředu , ale tak na cca 10 let dopředu… apropo, pokud ovečkám řeknu , že po nich nebudu následující rok nic chtít , neboť žádnou opravu neplánujeme a na nějakou havárii na účtu pár mega máme a příští rok po nich budu chtít 50 CZK/m2…tak mě zardousí…
  8. Pokud se vám nelíbí zrcadlo ve výtahu za 10 tisíc (apropo , běžná cena , pokud objednáte u běžné výtahářské firmy..ale dá se to vyřešit laciněji , když dojdete koupit sklo ke sklenářovi , koupíte lepidlo a přilepíte jej tam sama) , máte možnost na toto téma rozjet na shromáždění diskusi , výbor odvolat, nechat se zvolit a plně se vrhnout do práce a ukázat všem , jak se to má dělat lépe.
  9. Na světě se pohybuje spousta skupin lidí. Jednu skupinu tvoří lidé zcela apatičtí , druhou skupinu věční stěžovatelé a kverulanti a třetí skupinu lidé , kteří se nebojí odpovědnosti a rozhodnou se něco dělat pro dobro celku. Vy evidentně patříte do té druhé skupiny…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.