Vložil krcma, 30. Prosinec 2016 - 10:57

Samozřejmě že měl. Přečtěte si můj příspěvek pozorně, že by to mělo být jinak nepíšu:

1. Napsal jsem, že vůbec nemluvím o mimořádném příspěvku
2. Psal jsem "Jinak by se na dlouhodobých zálohách podíleli různí vlastníci v rozdílné výši (tedy nikoliv podle spoluvlastnických podílů)". Myslím, že z textu je patrné, že by to právě podle spoluvlastnických podílů mělo být.
Zkusím to ještě jednou (snad naposledy). Máte dva stejné byty (např. 50m2), takže mají stejný spoluvlastnický podíl, platí stejnou výši dlouhodobých záloh. Ta je shormážděním stanovena na 1000 Kč (bráno pro tyto byty, např. u větších bytů bude samozřejmě vyšší). Oba byty mají i stejný podíl na pronájmu, tj. 300 Kč.
Pokud podíl na pronájmu bude ponechán na účtu SVJ, tak budou doplácet již jen 700 Kč. Pokud podíl bude vyplacen, budou muset hratit celou částku, tedy 1000 Kč.
Pokud by ale nastala situace, že si jeden z bytů nechá částku vyplatit a druhý nikoliv, pak první bude v rámci běžných záloh platit celých 1000 Kč, druhý pouze 700 Kč. Jinak by právě došlo k tomu, že by se nepodíleli na DZ podle spoluvlastnických podílů, ale jeden byt by těch 300 Kč zaplatil (resp. ponechal by je na účtu), druhý nikoliv.

Proto je podle mě důležité (a o tom je celé toto vlákno) prosadit snížení dlouhodobých záloh jako takových, nikoliv pouze vyplacení podílu na pronájmu..

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.