Vložil VN (bez ověření), 8. Prosinec 2016 - 11:27

NOZ , konkr. par. 1180 říká : Nebylo-li jinak určeno, přispívá vlastník jednotky na správu domu a pozemku ve výši odpovídající jeho podílu na společných částech. Slouží-li některá ze společných částí jen některému vlastníku jednotky k výlučnému užívání, stanoví se výše příspěvku i se zřetelem k povaze, rozměrům a umístění této části a rozsahu povinnosti vlastníka jednotky spravovat tuto část na vlastní náklad.

Dále platí par.1208 bod e) Do působnosti shromáždění patří schválení druhu služeb a výše záloh na jejich úhradu, jakož i způsobu rozúčtování cen služeb na jednotky

100% kvórum je v SVJ třeba pouze ve dvou případech.

  1. Pokud se rozhoduje mimo shromáždění a mění se způsob plateb v domě.
  2. Mění-li se prohlášení vlastníka

Apropo: Řešil se zde ten výtah. Představte si sám sebe jako majitele trafiky , nebytového prostoru v přízemí bytového domu , kam lze vstupovat pouze dveřmi z ulice (nedostanete se k výtahu , nedostanete se do společné chodby) Tak a teď se na shromáždění SVJ odhlasuje , že budete platit za výtah a že zaplatíte za vymalování chodby. Ochotně za to zaplatíte ? Nikoliv…nakopnete je do zadní části těla… alespoň já bych to udělal..

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.