Rozučtovani indigátoru tepla...

Vložil Karel60 (bez ověření), 6. Prosinec 2016 - 9:03 ::

Dobrý den, mám dotaz na indigátory nákladů. Máme u nas indigátory Metra Blansko EITN10–7, který jsme v září měnili na EITN30–2. Podle mojich informací měly ty staré v sobě nějaké nastavené „koeficienty“ a musely se proto instalovat pouze do konkrétního bytu a místnosti. Když nám je měniči měnili, prostě je z radiátorů sundali, zapsali si poslední hodnotu a po jejím podpisu vodešli. Nové indigátory měly nastavenu nulu.

Mně teď zajímá, jak se to bude projevovat tato změna ve vyúčtování? Nevím, zda se hodnoty pouze sečtou (starý indigátor + nový indigátor) nebo zda se na nich má projevit nějak umístění v budově? Nevím bohužel ani jak se ze starých indigátorů dá zjistit, zda ty „koeficienty“ nebo „korekce“ – nevím přesně – byly nastaveny přesně podle pasportu te naší boudy. A nevim ani jak to zjistit na těch EITN30–2.

Na to zjištění jsem se ptal našeho rozúčtovatele (správce) i vejboru. Vejbor mně samozřejmě poslal za správcem A správce mi řekl že jde o nějaký jeho „nouhou“ a že mi to prostě proto neřekne a to i kdyby chtěl, protože to prej počítá nějaký jejich softwáre winDomy. A bohužel ptal jsem se v Metra-Blansko – tam mi ale řekly, ať se vobratim na svýho instalatera (teda jako toho, kdo pry nam to dal na ty radyatory, jenže to je tam dal ten náš spravce a ten tvrdi, že mi svoje „nouhou“ neda).

Možna by se mělo rozučtovaní provest na 2× – první Do data výměny a druhé Od data výměny a pak to sečíst a vypsat do vyučtovani. Pak by nebyla pochybnost zda sečtenim hodnot odečetů starych (hrušky) a novych (jabka) dojde ve vyučtovani k poněkud nechutne žemlovce, která nepujde nijak zkontrolovat. Takže já teď ani nevím, zda a jak budu doplácet, protože vůbec nevím, jak se to rozúčtuje. V letech kdy se EITN neměnil, bylo rozúčtováno jen numericky tak, jak to umožňuje vyhláška 372/2001 (takže bez ohledu na to zda něco je pod střechou nebo se opira o promrzlou zem).

Neví teda prosimvas někdo, jak se rozdělí náklad na teplo v případě, že se mění indigátory (měnily se kvuli tomu, že po 8-letech jsou kaput jejich baterie). Připadně mi prosim řekněte jak toto byste spočetly tento připad u Vas, ve vašem domě.

Když my pomužete, mockrat vam poděkuju

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.