Vložil LEX, 21. Listopad 2016 - 7:03

Dobry den,

je jasne ze i toto shromazdeni je pro radoveho clena pouze formalisticke, ale vybor ma ke svolani motiv, nebot si bude chtit nechat opet nechat ucelove odsouhlasit zpetne ruzne protipravni zalezitosti.

Ja se ale ptal na rozsah, mnozstvi podkladu (pokud je zde publikovan komplexni seznam, prosim o link) se kterymi vybor musi umoznit vcas radne kompletne seznamit s podklady k vecem o kterych SVJ chce na shromazdeni hlasovat a vydat usneseni. K prostudovani vsech podkladu je potreba hodiny. Pred shromzdenim vybor zadny cas nedava, schuze vzdy zacina az v momente na kdy byla ohlasena.

Ucetni doklady ktere jsou vysledkem roku jsou ucetni zaverka, rozvaha, VZZ, prilohy. Co vse patri do priloh pro SVJ…? Je veskere podklady dle NOZ §1179 vybor povinen zpristupnit, dale take zapisy vyboru, smlouvy, etc.?

Vybror je povinen zpristupnit tez vsechny podklady dle? http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2002-504…

Pokud tak neucini, tak soudne napadnout usneseni o predlozene shvalene rozvaze (ovcane opet jiste schvali v jakekoli podobe) prip. zprave o hospodareni..?

Jiz je soudne napadeno neplatne usneseni shromazdeni 2014, 2015 mj. z duvodu protipravniho svolani.

V napadenych stanovach z r.2014 je dikce o vyporadani vyuctovani. Konec zuctovaci obdobi je 31.12. Legitimni podklady za rok 2015, 2016 vybor opet nedpredlozil k nahlizeni i kdyz byl k tomu opakovane behem roku vyzyvan. Zadne ucetni knihy, ucetni denik dosud nikdy vybor nepredlozil.

Vyuctovani melo byt dle stanov dodano do 4mesicu tj. do 30.4.2016. Nebylo. Nebyly predlozeny vsechny podklady tj. reklamovane vyuctovani je predcasne, zak. lhuta 30dnu plyne az od predlozeni kompletnich podkladu. Dle napadenych stanov preplatky a nedoplatky jsou splatne do 4mesicu od dne doruceni vyuctovani. Dosud jsem neobdrzel.

Jak tedy spravne postupovat. Opakoavne vybor SVJ vyzvat k neprodlenemu predlozeni veskerych podkladu k programu shromazdeni tak aby vlastniku bylo umozneno v rozsahu xxx minut, hodin? prosudovat podklady ve lhute dostatecné pred shromazdenim?

Kdyz vybor predlozi rozpocet ke schvaleni ex post za r. 2015, 2016 tak trvat na tom aby mel nalezitosti napr. http://www.portalsvj.cz/…ra-prispevku#…-

a nebo jej odmitnout tez formalne protoze jej predklada vybor pozde nebot finance vybor svevolne jiz proinvestoval?

Dekuji za odpoved. Lex

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.