Rozúčtování spotřebované vody správný postup výpočtu?

Vložil Pajer (bez ověření), 8. Listopad 2016 - 11:13 ::

Dobrý den, obávám se, že naše malé společenství má nesprávně zvolený (byť shromážděním odsouhlasený) výpočet spotřebované studené vody. Poradíte prosím někdo, jak to má být z vyhlášky č.372/2001Sb. a 67/2013Sb mi to není zcela jednoznačně jasné.

Naše malé společenství má vlastní kotel a ohřívá i vodu. Výpočet nákladů za plyn se vypočítává rozdělením nákladů za plyn na 60% vytápění (rozpočet podle započ.podl.plochy – nejsou měřáky, a ano, o možné pokutě víme, pracujeme na nápravě) a 40% ohřev vody, to se dále dělí na složku 30% základní (rozpočet dle započ.podlahové polochy) a 70% poměrně podle náměrů spotřebované TUV. Viz. ustanovení 372/2001sb. § 4 odst.5.

Problém je v nákladech za vodu, náklady spotřebované vody dělíme dle faktury za příslušné období na 60% a 40% stejně jako fakturu za plyn. Z 60% se rozpočítává dle náměrů studené vody a 40% se pak přičítá k ceně ohřevu vody a je tedy rozúčtován poměrně podle náměrů TUV. Nejsem si však jista tím, že i to rozdělení ceny faktury je správné, viz.§ 5, odstavec 10. A nebo 67/2013 §6 odst.4.

Otázkou je, zda je v pořádku, že se faktura za vodné dělí rovněž na 60% pro SUV a 40% pro TUV? (Nemělo by to být tak, že se sečte hodnota z měřáků SUV a TUV a podle toho se rozdělí cena faktury za vodu? (Součet náměrů ze všech bytů nesedí na celkový náměr fakturovaný z VAKu). Jde mi o to, zda tento dosavadní výpočet, který schválilo shromáždění, může někdo napadnout nebo ne?

Děkuji za Vaše, doufám, konstruktivní, rady, Pajer

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.