Vložil LEX, 13. Listopad 2016 - 9:10

Magdo,

teďka Vám zcela zdarma neco sdelim k Vaší situaci. Nevim, ktere polozky mesicnich predepsanych plateb neplatite anebo celek?

Pokud mate 1instanční soud Městský soud Praha, tak tam mají tamní soudci jednotný názor na hrazení mesicnich plateb SVJ. Ve finálu pro soudce nebude vůbec rozhodující zda má vaše SVJ oduvodnene schválené podklady na rozpočet, plán, analýzy, etc. tj. dostatecne urcity/neurcity ucel Kč/m2. Je zajímají jen obecné základní informace, zda předpis za jednotku byl schválen platným shromážděním (které nebylo soudně napadeno), nekontrolují ani hloubeji správnost, hlasovani dotčeného usnesení jeho správnost a pak kontroluji zda máte ve stanovách nebo prip. prohlaseni vlastnika (nezajima je ani spravnost prohlaseni) zakotvenu splatnost plateb a v nejakem dokladu, který je Vam osobne znam cislo uctu, VS kam mate hradit. Pak je ještě zajima zda jste v minulosti alespoň nekdy nejake mesicni platby hradila. Jedina jista sance jak vyhrát Vas spor o zalohy je jina a navod na tomto webu byl jiz myslim publikovan :-). U této metody se dle konkrétních okolnosti bude jednat jen o otazku uroku. Pak je ještě druha sance, ze by jste mela platny opravneny zapocet (nepromlceny narok), který jste prokazatelne oznamila SVJ proti požadovaným mesicnim platbam. Myslim ze další jiné sance-metody neexistuji. Sve naroky o tom, ze podklady pro platby nemá vase SVJ spravne, legitimni ani ze Vy nemate spravny legitimni vypoctovy list je pro konkretni spor o nezaplacenych platbych irelevantni, toto pravo musite vymahat, uplatnit v samostatných sporech k cemu Vas soud odkaze. V predmetnem sporu je principielne uplne jedno kdy vase SVJ vzniklo a zda se domníváte, ze vase SVJ se ridi ZoVB nebo NOZ.

Pokud se budu event. mýlit, tak dejte v lednu vedet jak spor 1instancne skončil. Jinak ano mate pravu, pro radove cleny SVJ by byla nejaka centralni pravne-ochranna organizace velmi potřebná.

Drzim palce.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.