§1180/2 NOZ & SVJ(2000)

Vložil HajdyHou (bez ověření), 7. Listopad 2016 - 6:12 ::

Zdravím,

náklad na vlastní správní činnost:

  1. platí §1180/2 NOZ pro SVJ(2000) nebo pouze pro SVJ(2012)?
  2. pokud se SVJ(2000) musí §1180/2 NOZ řídit, mohou v SVJ(2000) vlastníci rozhodnout hlasováním, že se §1180/2 NOZ přesto řídit nebudou a vše budou rozdělovat jako doposud (třeba podle podílů …nebo třeba podle počtu koček v přilehlém lese… co já vím). Ano nebo ne?
  3. pokud v SVJ(2000) nemohou vlastníci §1180/2 NOZ „přehlasovat“, musí být „příspěvek na vlastní správní činnosti“ vyúčtován?
    příspěvky se dle ZVB nevyúčtovávají ani nevypořádávají tzn. jeli v §1180/2 uvedeno „příspěvek“ pak by se vyúčtovávat neměl. JENŽE pokud se nevyúčtuje, jak se vlastník dozví či pozná, zda náklad dle §1180/2 byl skutečně zůčtován „na každou jednotku stejně“?
  4. pokud musí být „příspěvek na vlastní správní činnosti“ také vyúčtován, pak z jakého § to plyne a JAKým způsobem ??: na nějakém separátním vyúčtování nebo jako součást vyúčtování služeb nebo jak?
    jako součást vyúčtování služeb se domnívám, že to možné NENÍ, protože vyúčtování dle zák.67/2013 má své náležitosti které MŮŽE na vyúčtování uvést jednoznačně stanoveny jak prováděcí vyhláškou tak v §7 a domnívám se že pojem „příspěvek na vlastní správní činnosti“ se nedá zaměnit za pojem „náklad za službu poskytovanou bytové jednotce“ tzn, aby mohl být tento náklad ve vyúčtování služeb dle zák.67/2013 uváděn a zůčtován.

    Pokud ale vyúčtování ani „dle zák.67/2013“ ani „separátní“ provedeno a doručeno vlastníkům (každému jednomu? nebo jen souhrnně?) NENÍ, jak se ho tedy vlastník domůže? (pokud někdo uvede že „soudně“, tak ať rovnou uvede jaké porušení zákona našel a čeho by se tedy u soudu domáhal)

    A pokud by se vyúčtování domoci nešlo, k čemu by §1180/2 NOZ měl být dobrý prakticky ???? (než jen jako „potrava“ pro plané diskuse)

Jak to děláte u Vás (jak Vám bylo přípspěvek zůčtován)?
A jak si myslíte že by se to dělat mělo?

 H.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.