Vložil HajdyHou (bez ověření), 7. Listopad 2016 - 8:32

„…ST 642, …“

V základním dokumentu nemá se SVJ nic. A ani v pozměňovacím návrhu 4827 není uveden „žádný vliv“ na notáře v souvislosti se SVJ.

„…ST 920, …“
V § 1186 odstavec 2 zní:
„(2) Převádí-li vlastník vlastnické právo k jednotce, dochází k převodu jednotky včetně dluhů převodce souvisejících se správou domu a pozemku vůči osobě odpovědné za správu domu a pozemku. Za dluhy splatné ke dni převodu jednotky, které na nabyvatele jednotky přešly, ručí převodce osobě odpovědné za správu domu.“.
Otázky:
  1. mně se jeví, že je zcela jisté, že nabyvatel NEBUDE spolupracovat (platit jak trouba nějaký zateplení) a SVJ se tedy MUSÍ obrátit na ručitele. True or false? :)
  2. jak se určí NAJISTO, co patří pod dluhy „související se správou domu a pozemku “ jak je uvedeno v Návrhu v ST?
  3. jsou „dluhy“ ve druhé větě také POUZE „související se správou domu a pozemku “ nebo jsou to VEŠKERÉ dluhy (i za služby či cokoli co bude dluhem od SVJ deklarováno)?
  4. pokud má převodvce (zcizitel) ručit, tak příklad:
    • v čase T+000 se provede převod z A na B
    • v čase T+200 se provede převod z B na C
    • v čase T+400 se provede převod z C na D
    • v čase T+800 se provede převod z D na E
    • …atd.

    V čase T+800 má tedy SVJ již 4-ručitele a to A,B,C,D ?? (předpokládejme, že zcizitel-A si alikvótně objednal rekonstrukci za 20-Mega splatnou skrze úvěr SVJ v čaze T+5400).
    Jak bude SVJ udržovat kontakt se všemi ručiteli – pokud by jich muselo použít?

  5. je „dluhem převodce“ (zcizitele) i alikvótní podíl na „úvěrech SVJ, které si SVJ vzalo na různé … (“rekonstrukce" či jiné insolventnosti)" ale ke kterému má dlužní úpisy s konkrétními osobami (členy společenství) – tzn. ty úpisy nějak automaticky zaniknou a není jich dále vůči nabyvateli potřeba?
  6. je „dluhem převodce“ (zcizitele) i alikvótní podíl na „úvěrech SVJ, které si SVJ vzalo na různé … (“rekonstrukce" či jiné insolventnosti)" ale ke kterému nemá dlužní úpisy s konkrétními osobami (členy společenství) – ale platí je z oblíbeného „Fondu Oprav“ (a to ať už šlo o „provinční rekonstrukční“ úvěr nebo úvěr na marné advokátní palmáre za různé „službičky“)

to zatím stačí :)

Takže, mohuli se zeptat: jak to máte u Vás, jak budete udržovat „živé spojení“ na své ručitele?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.