Vložil TN (bez ověření), 2. Listopad 2016 - 16:47

Vždyť oni ten zákon kompletně přepsali. Snad žádný paragraf nezůstane ve stejném znění, mění úplně všechno. Je tam stovky změn, to se zbláznili? Investoval jsem desetitisíce do komentářů, literatury a školení, abych za tři roky zjistil, že všechno bude jinak? Za tohle nemůže rozumný poslanec zvednout ruku.

Nechápu, jak se někdo může radovat nad zrušením povinností mít web. Chápu to u malého družstva, kde platí dům=družstvo. Velká družstva o stovkách domů by ale web měla mít povinně. Představenstva samozřejmě s velkou radostí informační desku na internetu zruší, aby mohla před členy utajovat svolání shromáždění delegátů a nemuseli zveřejňovat podklady.

Co se týče schválení nájemní smlouvy ve stanovách, 100 % je opravdu blbost, ale zákon by měl nějak garantovat práva nájemníků, obzvlášť ve velkých družstvech se shromážděním delegátů ovládá družstvo de facto představenstvo, které si družstvo kdysi v 90. letech privatizovalo (Hlubina, Krušnohor, Pokrok…) a řadový člen nemá absolutně žádnou možnost něco ovlivnit. Představenstva si pak dělají, co chtějí, korumpují delegáty, kteří jim vše odhlasují, omezují volby delegátů tak, aby se delgátem stala jen spřízněná osoba…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.