zasklení lodžií - splácení

Vložil elismi, 24. Říjen 2016 - 13:11 ::

Dobrý den, mám dotaz ohledně řešení zasklení lodžií v bytovém domě. Každý byt má stejně velkou lodžii a v prohlášení vlastníka je lodžie uvedena jako součást bytu s tím, že není započítána do podlahové plochy bytu. Přesně je uvedeno:Součástí bytu je..... vnitřní dveře a okna, balkonové dveře a zábradlí. Jinak není uvedeno nic, co by se k lodžií týkalo. Probíhá revitalizace domu. SVJ si vzalo úvěr, který se začne splácet . Ještě by ale chtěli zasklít uvedené lodžie. Zasklení chce jen několik bytů. Bohužel ale nemají částku na zasklení celou a chtěli by jí nějakým způsobem splácet – zhruba do jednoho roku.

Je možné toto nějak ošetřit? Je možné bytům, které zasklení budou chtít a budou ho chtít splácet „poskytnout“ finance třeba z fondu oprav jejich bytu s tím, že by se jim na dobu splácení zvýšil fond oprav a oni tam částku vrátili? Shromáždění by toto podle mého mělo určitě odsouhlasit a přesným termínem a výší splátek.

Nebo jak lze tuto situaci řešit? Samozřejmě že zasklení v tuto chvíli, kdy je před kolaudací a je stavební povolení bude vycházet i levněji než varianta pozdější instalace s dalším papírováním kolem (stavební úřad na zasklení požaduje stavební povolení).

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.