Vložil Anon (bez ověření), 20. Říjen 2016 - 23:09

Kohopak tu zatupujete a co to tu šíříte za lži?

Můj předpis záloh je splatný k určitému dni, takže pohledávka určitě nevzniká datem přepisu, pokud byt prodám např. v říjnu, má SVJ na svém účtu další desítky tisíc a já mám pohledávku 40 + 10× měsíční příspěvek na správu domu. Záloha se samozřejmě musí dle Zákona o účetnictví musí vyúčtovat, pokud se nevypořádá,( o čemž dle NOZ rozhoduje shromáždění ), tak mi narostla pohledávka.

Ptám se, proč si nemohu ve smlouvě zohlednit, že bytová jednotka má ve Vašem podělaném FO 300 000Kč, když je tam má a moje jednotka očekává, že se za ně něco pořídí. Jsou to reálné peníze, mimochodem složené na účet SVJ nikoli jednotkou, ale konkrétním vlastníkem, který by o nich budoucího majitele rád informoval. Očekávám, že SVJ bude povinno vystavit i výši dluhu nikoli jen se záporným znaménkem, jaký v tom spatřujete problém?

Definujte laskavě , co je to dluh, ano?

Až si vlastníci tuto povinnost prosadí, tak se bude nejedno SVJ divit.

Navíc bych prosila, aby v zákoně bylo uvedeno, že SVJ vystaví potvrzení nikoli o dluhu prodávané BJ, ale o celkové výši pohledávek SVJ. To bude pro nabyvatele ještě zajímavější. Aby věděl předem, do čeho leze.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.