Vložil Magda3 (bez ověření), 20. Říjen 2016 - 13:13

Emile, můžete mi prosím odpovědět na mou otázku? Jaké dluhy správce uvede do potvrzení pro nabyvatele?

§ 1186 NOZ odst. b)Převádí-li vlastník vlastnické právo k jednotce, doloží nabyvateli potvrzením osoby odpovědné za správu domu, jaké dluhy související se správou domu a pozemku přejdou na nabyvatele jednotky, popřípadě že takové dluhy nejsou. Za dluhy, které na nabyvatele jednotky přešly, ručí převodce osobě odpovědné za správu domu.

Já tam jasně čtu, že převodce musí nabyvateli sdělit, zda SVJ nemá nějaké dluhy, které mohou přejít na nabyvatele. (Například nevymáhané a promlčené dluhy po neplatičích, za které ručí spoluvlastnickým podíle,). Já tam nečtu, že má převádějící předložit papír o tom zda nedluží za služby a správu. Tento § má ve skutečnosti chránit nabyvatele pře dluhy, které si SVJ nasekalo před tím, než nabyl jednotku.

Mimochodem, neplatím dlouhodobou zálohu a mám v domě více bytů. Když jeden prodám, tak to vše zaplatí kupující jednoho z bytů? To si opravdu myslíte? A přejdou na nabyvatele i dluhy promlčené? A přejdou na nabyvatele i dluhy smyšlené?

Absurdnost vašeho tvrzení o přechodu dluhů, je naprosto zřejmá. Absurdnost je i to, že se takové absurdnosti hlásají na kdejakém školení. Žijeme v Kocourkově, který je plný právních analfabetů, kteří se vydávají za znalce práva.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.