Vložil Anon (bez ověření), 18. Říjen 2016 - 23:07

Pane Pavlásku, jste v blbé situaci, analyzujte ji důkladně: koupě bytu u SVJ, který má dluh do FO Byt nemá dluh, natož do FO. Dluh měl vlastník BJ. Mimochodem, požádejte svoje SVJ, aby Vám předložilo k nahlédnutí účetní knihy a ukázalo Vám , kde je v něm účtováno o fondu oprav, rozumíte? O fondu oprav, nikoli o dlouhodobé záloze, příspěvku na opravy atd. To jen tak mimochodem.(SVJ určitě žádný FO nemá, ale mlčte a žádejte, ať Vám ukáží účet s tímto názvem, pohyby na účtu s názvem FO atd. Žádejte kopii, máte na ni nárok, na Vaše náklady, samozřejmě si ji pořiďte.

Skutečnost. Byt byl nabídnut realitní kanceláří, která dala písemně vyrozumění, že na bytu neváznou žádné dluhy!! Přečtěte si znění paragrafu, kdo komu dává potvrzení tedy převodce doloží nabyvateli potvrzením SVJ. Převodce je prodávající, dal Vám potvrzení? Nedal? Je písemné? kdo ho vystavil, podepsal atd.? SVJ? Nějaký doklad podepsaný realitkou je bezcenný.

Následně jsem byl vyrozuměn předsedou SVJ, že musím uhradit dluh ve výši desítek tisíc korun, které neuhradila původní majitelka bytu, jinak prodávající! Požádejte předsedu, aby Vám citoval paragraf z NOZu, kterým na Vás dluh o jehož existenci nemáte tušení, přešel, nedostal jste od původní majitelky potvrzení? Smůla, převodce je povinen doložit nabyvateli, doložil? nedoložil, tak tedy jako ručitel dluh uhradí.

Po celou dobu výbor SVJ nevyžadoval na této majitelce dlužné peníze. Realitce zalhala dluh, která její vyjádření vzala na vědomí!! No, realitka Vám měla dát potvrzení vystavené SVJčkem převodci o tom kolik dluží, či, že nedluží.

Dnes po odmítnutí daného dluhu výbor SVJ na mně cestou svého právníka tyto peníz vyžaduje s odkazem na nový zákon, že veškeré dluhy přechází na mnou osobu!

Znovu, ať cituje ten nový zákon.

Oznamte, že nezaplatíte dluh, neboť Vás o něm převodce neinformoval a basta.

Pokud to skončí u soudu, soud rozhodne, že jste povinen hradit. Soudce školí právníci z MMR a další právníci, kteří se snaží „odlehčit výborům z SVJček“ , mají pro to své velmi promyšlené důvody. Vítejte v komunismu!

Kdo nejde s námi, jde proti nám! Další z podpor „státu“, čili určitých zájmových skupin o nastolení diktatury SVJ nad vlastníky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.