Vložil Taisa, 15. Říjen 2016 - 18:54

Schválení účetní závěrky je ze zákona, s tím se nedá nic dělat.

Rozhodně můžete chtít ty ostatní informace – povinností výboru je každoroční vyúčtování DZOI, tj. příjmy, výdaje a stav k 31.12., event. i s podíly jednotlivých vlastníků.

Váš popis vedení SVJ zní zajímavě. Velké investice je zajímají, na malých škudlí. Z toho by se dalo dedukovat, že mají z těch velkých investic nějakou hezkou provizi do svojí kapsy. :D

Souseda k soudu pohnat samozřejmě můžete. Když Vám zpronevěří všechny peníze, jako ten pán v Plzni, taky se na to vykašlete? :-)

Podle mě placená firma nebude horší. Například Vám nebude ze svojí iniciativy navrhovat velký investice. Bude Vám vést účetnictví, hlídat revize, atd. Bude se řídit pokynama, který jí Vy dáte, pokud žádný nedáte, tak zákonem.

Naproti tomu bytový družstva (ne všechny!) mají tendence chovat se, jako by barák byl ještě pořád jejich a vlastníci jako by byli jen nájemníci, kterým po účetnictví nic není.

A k Vaší poslední větě – myslíte, že Vám to BD spravuje dům zadarmo? Poptejte nezávazně jiné správní firmy a uvidíte. Třeba bude Vaše BD nejdražší :D

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.