Vložil Petr, 7. Říjen 2016 - 11:20

Myslím, že není lepší rada než podat občansko správní žalobu (i když nevím zda na SVJ zastupované výborem či přímo na předsedu jmenovitě a já sám to musím pro sebe kvůli řádnému vyúčtování zjistit). Ve stanovách i v NOZ jsou ustanovení o nároku na informace, v Nařízení vlády (předpokládám, že o něm každý člen SVJ ví) jsou i sankce za neposkytnutí informací. Pochybuji, že dle toho jak to popisujete přesvědčíte ostatní aby se přidali na vaši stranu a krom toho ani požadavek většiny nemusí předseda s odkazem na nějaký nesmysl splnit.

Ptáte se, co je vlastně v NOZ o usnášeníschop­nosti. To nechápu. Nedivím se, že to je u vás takové jak popisujte. Kolik let jste v SVJ ? NOZ jste si snad ani nepřečetla. A co stanovy, znáte ?

Ptáte se, jak se máte bránit. Zkuste to jako paní Magda, viz příslušné vlákno, i když šlo o jiný problém. Podat žalobu a zaplatit si za právní služby. Lidé se musí bránit (a brání se) i v jiných záležitostech než SVJ. Nebudete první ani poslední.

Odkaz https://sites.google.com/…tzalobu/home https://sites.google.com/…toji-advokat https://sites.google.com/…pravni-pomoc

http://www.businessinfo.cz/…i-50763.html!&chap­ter=1

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Doplňující dotaz:

Posíláte peníze za služby a za příspěvky správy domu a pozemku (kde jste v NOZ a stanovách četla a viděla pojem „fond oprav“ ???) na účet SVJ nebo soukromý účet pana předsedy ?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.