Vložil Olda. (bez ověření), 9. Říjen 2016 - 15:30

Pane Černý,

to přeháníte. Výpočet popsaný v úvodním příspěvku zvládne jednoduchý program třeba v excelu, a dovedu si představit, že řada SVJ by se i obešla bez rozúčtovacích fi­rem.

Samozřejmě záleží na tom, zda jsou správně stanoveny polohové a výkonostní koeficienty. Vy na svých srovnávacích grafech porovnáváte rozúčtování případu s nesprávně stanovenými polohovými koeficinty (ve vyšších poschodích díky nesprávně nastaveným polohovým koeficintům dojde k neobjektivnímu navýšení plateb). Je možné, že váš program díky vstupním zadáním si vliv polohových koeficintů upraví a odstraní neobjektivitu.

Mě by ale také zajímal srovnávací graf příkladu s objektivně nastavenými polohovými koeficinty. V takovém případě by se možná výsledný graf příkladu spočítaného podle metodického pokynu MMR a graf stejného příkladu spočítaného vaším programem příliš nelišily.

A co se týče obavy z prozrazení náměrů konkrétních osob kvůli ochraně osobních údajů, tak lze snad zveřejnit náměry i následující výpočty s anonymním označení bytů (náhodným očíslováním) bez uvedení konkrétních jmen, či skutečných čísel bytů. Při rozúčtování způsobem uvedeným v metodickém pokynu MMR by to neměl být problém.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.